arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bultjes in lippen

Bultjes in lippen na fillerbehandeling

Ik heb mijn lippen laten vergroten, maar voel de filler zitten. Mijn lippen voelen ook hard aan. Gaat dit stijve gevoel nog weg? En blijf ik de bultjes in mijn lippen altijd voelen?

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Het is volkomen normaal dat je na het opvullen van je lippen de filler voelt zitten. Je lippen zijn erg gevoelig en daarom moet je net na de behandeling ook rekening houden met zwellingen, (onderhuidse) bloeduitstortingen, blauwe plekken en/of een beurs gevoel."

De lidocaïne die in de meeste hyaluronzuurfillers verwerkt zit, is verantwoordelijk voor het stijve gevoel: "Deze verdoving is binnen een aantal uur na de behandeling uitgewerkt en hiermee verdwijnt ook vaak het beurse gevoel."

Bultjes in lippen

Gemiddeld duurt de rest van de bijwerkingen twee weken. "De één heeft er meer last van dan de ander. Het is wel belangrijk om niet op de bultjes te gaan bijten, om inkapseling van de filler te voorkomen." Mocht dit het geval zijn, dan is er nog steeds geen man overboord, want dan biedt hyaluronidase vaak uitkomst. "Maar het oplossen van de filler wil je natuurlijk het liefst voorkomen."

Niet bijten

Behalve 'niet bijten' kun je verder niet zo veel doen om bultjes in je lippen na een fillerbehandeling te voorkomen. “De kwaliteit van de hyaluronzuurfiller is wel belangrijk, indirect speelt de keuze voor het merk zeker een rol. Goedkopere fillers zijn trouwens niet per se slecht, maar wil je het risico op complicaties beperkt houden, dan is het goed om te kiezen voor een filler waar uitgebreid onderzoek naar is gedaan.”

Juvéderm Ultra Smile

Ook het soort filler is van invloed op het ontstaan van (onderhuidse) bobbeltjes: "Vanwege de structuur is Juvéderm Ultra Smile perfect voor het opvullen van je lippen. En als je niet meer dan 0,55 ml gebruikt, is de kans dat je na afloop de filler in je lippen voelt zitten, echt heel klein."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram