arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bultjes-in-lip-na-filler

Bultjes in lip na filler

Ik heb mijn lippen laten opvullen met hyaluronzuur. Mijn lippen zijn na deze behandeling onnatuurlijk groot en ik heb last van onderhuidse bultjes. Is hier iets aan te doen?

Stephan Marks: “Bij een fillerbehandeling bestaat er een kleine kans dat het hyaluronzuur ingekapseld wordt. In dat geval biedt hyaluronidase vaak uitkomst.”

Hyaluronidase is een enzym dat het hyaluronzuur van de filler (en dus eventuele onderhuidse knobbeltjes) oplost. Het enige nadeel van hyaluronidase is dat er ook de mogelijkheid is dat je niet alleen de filler oplost, maar ook het eigen hyaluronzuur. Hierdoor bestaat de kans op deukjes. Vooral bij de mond is dit lastig, aangezien je lippen snel volumeverschil verraden.”

Om het effect van opgevulde lippen te voorkomen is het essentieel dat je niet te veel filler gebruikt. “Vooral bij de eerste behandeling is mijn advies om niet meer dan 0,6 ml te gebruiken en ook goed te kijken naar de verhouding tussen je boven- en onderlip. Sommige mensen hebben van nature dikke lippen, maar dat past dan ook bij hun gezicht. Als je de bovenlip gaat vullen, moet je voor een natuurlijk resultaat meestal ook de onderlip behandelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen je dat je natuurlijke verhoudingen gelijk blijven.”

Bultjes in lip na filler

Als je last hebt van bultjes in je lip, dan kan een massage eventueel ook uitkomst bieden. “Je kunt na de behandeling te maken krijgen met inkapseling van de filler. Massage kan dit verminderen, maar je moet dit wel aan een specialist overlaten. Om te voorkomen dat het weefsel wordt beschadigd, zou ik niet zelf aan de slag gaan.”

IMG_0217

In principe kun je namelijk zelf niet zo veel doen om bultjes na een fillerbehandeling te voorkomen. Toch heb je wel zelf in de hand voor welk merk je kiest. “De kwaliteit van de hyaluronzuurfiller is natuurlijk wel belangrijk. Dat is iets waar je natuurlijk zelf wel invloed op hebt.”

Goedkope fillers hoeven trouwens niet per se slecht zijn. “Wil je het risico op complicaties zo klein mogelijk houden, dan is het is wel belangrijk dat je kiest voor een filler waar uitgebreid onderzoek is gedaan wat betreft de eventuele bijwerkingen.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag een Quiriness-pakket winnen ter waarde van 75,00 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram