arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Ben jij ook bang voor fillers?

Bang voor fillers

Onderhuidse bobbeltjes en horrorverhalen over fillers

Nou ben ik niet zo bang voor botox, ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik het steeds meer zie zitten om die vervelende fronsrimpel weg te laten spuiten. Behalve ‘te veel botox’, hoor je namelijk over botox volgens mij niet zulke enge verhalen. Maar als je het hebt over fillers, dan is er altijd wel iemand die begint over onderhuidse bobbeltjes of een ander horrorverhaal. Niet zo gek dus dat veel mensen bang voor fillers zijn. 

Toch is het zo dat de fillers met hyaluronzuur steeds populairder worden. Vooral voor de donkere kringen onder je ogen schijnt een filler met hyaluronzuur een wondermiddel te zijn. Tijd om op onderzoek uit gaan. Ik vroeg vaste injectable-expert Rogier Meulenaar het hemd van het lijf over fillers.

Hoe komt het dat mensen bang zijn voor fillers?

De belangrijkste reden waarom fillers een negatief imago hebben komt door de massale injecties van permanente injectables in de jaren 2004 t/m 2006. Door deze permanente fillers en injectables hebben heel veel mensen last gekregen van bijvoorbeeld granulomen, dit zijn onderhuidse knobbeltjes in de huid. De huidige injectables zoals botox, fillers met hyaluronzuren en Radiesse hebben deze bijwerkingen niet.

Maar komen deze onderhuidse bobbeltjes en andere nare bijwerkingen van fillers nu dan niet meer voor?

In de beginjaren van de cosmetisch geneeskunde waren er veel ‘cowboys’ op de markt. Ik bedoel hiermee de mensen die medische behandelingen uitvoerden en de medische bedrijven die allerlei twijfelachtige producten op de markt brachten. Deze cowboys zijn naar mijn idee voor het grote geld gegaan en hebben hiervoor grote medische risico’s genomen. Op dit moment kan ik nog steeds niet zeggen dat er alleen maar goede cosmetisch artsen op de markt zijn. Ik word nog wekelijks benaderd door vele onbetrouwbare bedrijven met dubieuze producten. En ook niet geheel onbelangrijk: er zijn heel veel onervaren artsen, maar zelfs ook mensen die officieel geen arts zijn die wel cosmetische behandelingen doen.

Hoe weet ik of een arts betrouwbaar is?

Je kunt altijd checken of een cosmetisch arts is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Vanaf 2014 ben je als cosmetisch arts verplicht om aangesloten te zijn bij deze vereniging. Bij de bijeenkomsten van deze vereniging krijgen de leden nascholingen en kunnen ze ervaringen uitwisselen. Maar wat heel erg belangrijk is: cosmetisch artsen worden ook onderling gecontroleerd. 

Toch zal er de komende jaren nog heel veel gedaan moeten worden voordat fillers het positieve imago krijgen dat ze verdienen. Met de juiste fillers, ervaren cosmetische artsen gecombineerd met de andere mogelijkheden die de cosmetische geneeskunde biedt kunnen fantastische resultaten behaald worden. 

Dank je wel Rogier voor je duidelijke uitleg. Ondanks dat iedereen steeds luchtiger doet over botox en fillers, is het dus heel belangrijk dat je niet vergeet dat het een medische ingreep is. Vertrouwen in je arts is dus van groot belang. Ik zal dus eerlijk zeggen dat ik het misschien wel een beetje begin te durven, fillers voor de donkere kringen onder mijn ogen. Geen Radiesse, maar wel de fillers met hyaluronzuur.

Wat vind jij eigenlijk van fillers? Vind je ze ook minder eng worden?

 

Furrow op Instagram