arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bellafill-filler-1

Het beloofde land: Bellafill?

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar de vraag is of die mogelijkheden ook altijd beter zijn. De filler Bellafill® is hier misschien wel het perfecte voorbeeld van.
Cosmetisch arts Tom van Eijk: “Bellafill® bestaat uit een collageengel en deeltjes polymethylmethacrylaat (PMMA). Beter bekend als plexiglas.

Bellafill® wordt veel gebruikt voor het opvullen van acnelittekens en voor het verminderen van lachrimpels. "Het resultaat van deze filler houdt minimaal 5 jaar aan. En misschien zelfs nog wel langer, aangezien polymethylmethacrylaat niet wordt afgebroken." Dat verklaart ook meteen waarom de filler niet in Nederland gebruikt wordt. "Bellafill® is een permanente filler."

De FDA doet heel veel goeds en houdt veel (slechte) producten tegen. Helaas doen ze niks met de ervaringen van Bellafill. Dat is en blijft gek.

Permanente filler

Terwijl in Nederland het gebruik van permanente fillers voor cosmetische behandelingen is verboden is in Amerika de vraag naar deze filler in een jaar tijd met meer dan 44% gestegen. "De filler is zelfs door de FDA (Food & Drug Administration) goedgekeurd voor behandeling van acnelittekens."

Vooral de zogenoemde rolling-acnelittekens zouden baat hebben bij Bellafill®. "Fillers worden steeds vaker gebruikt voor het verminderen van acnelittekens. Door fillers in de littekens te plaatsen kun je kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden vullen en tegelijkertijd stevigheid geven aan de huid."

In Nederland wordt deze methode ook steeds vaker toegepast. "Met het grote verschil dat wij hiervoor fillers met hyaluronzuur gebruiken."

FDA

Bellafill belooft resultaten die minimaal 5 jaar aanhouden. Tom: "Het merk garandeert een werkzame periode van minimaal 5 jaar, maar dat is waarschijnlijk nog langer. Polymethylmethacrylaat wordt gewoon niet afgebroken. Dat klinkt fantastisch, maar van permanente fillers is bekend dat ze (op lange termijn) voor problemen kunnen zorgen. Dat geldt ook voor Bellafill."

Ondanks dat is de filler toch goedgekeurd door de FDA. "De FDA doet heel veel goeds en houdt veel (slechte) producten tegen. Helaas doen ze niks met de ervaringen van Bellafill. Dat is en blijft gek."

Furrow op Instagram