arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5 fabels over fillers ontkracht

5 grooste fabels over fillers

Fillers zorgen ervoor dat je er onnatuurlijk uitziet, een behandeling doet extreem veel pijn en lipfillers rekken je huid zo erg uit, dat je nooit meer kan stoppen. Tijd om feit en fictie van elkaar te scheiden. De 5 grootste fabels over fillers ontkracht.

Fillers zijn permanent

Misschien dat je met een beetje goed zoeken nog wel een (foute) cosmetisch arts kan vinden die je lippen illegaal wil opvullen met siliconen, maar permanente fillers worden al een aantal jaar niet meer gebruikt in Nederland.
Sinds 2015 is alleen nog het gebruik tijdelijke fillers toegestaan.

Hyaluronzuurfillers worden meestal binnen een jaar weer afgebroken. Wil je langer van je fillers genieten, dan kan je kiezen voor collageenstimulerende fillers. Deze fillers vullen je rimpels niet alleen op, maar zorgen ook voor de aanmaak van extra collageen en elastine, waardoor het resultaat van je behandeling vaak langer zichtbaar is. Maar ook deze fillers zijn niet permanent.

Fillers zien er onnatuurlijk uit

Mislukte fillers, lippen die er onnatuurlijk uitzien of een pillow face: met fillers kan een hoop misgaan. Maar dat hoeft niet.
Een onnatuurlijk resultaat is meestal een kwestie van te veel fillers. De meest simpele oplossing is dan ook om niet te veel (hyaluronzuur)fillers te gebruiken. En blijf bij jezelf. Te mooi, te glad en te strak zorgt er vaak voor dat het geheel onnatuurlijk oogt. Misschien moet je toch die ene rimpel accepteren. Imperfectie is soms helemaal zo gek nog niet. (zie artikel: Een raar, opgeblazen gezicht door fillersaar, opgeblazen gezicht door fillers?

Fillers doen pijn

Het opvullen van je neuslippen-plooi is niet helemaal gevoelloos en lipfillers worden meestal ook als pijnlijk ervaren, maar met verdoving is het 'goed te doen.'

Wie mooi wil zijn, hoeft echt geen pijn te lijden. Het kost extra tijd, maar met een verdoving verminder je ook meteen de kans op blauwe plekken.
In een verdoving zit namelijk ook adrenaline, wat voor een vaatvernauwing zorgt. Dit trekt je bloedvaten samen, waardoor de kans dat er een bloedvat wordt geraakt tijdens de behandeling minder groot is. En dus ook meteen de kans op een bloeduitstorting of blauwe plekken.

Alle fillers zijn hetzelfde

Er zijn meer dan 150 verschillende soorten fillers op de markt. De ene arts zweert bij Juvéderm, terwijl de ander liever met Restylane werkt.
Het is soms best lastig te bepalen welke filler het beste is. Daarnaast heb je ook niet zomaar invloed op de filler die je arts gebruikt. Zie artikel: Welke fillers zijn er? En hoe weet ik welke goed zijn?

Nieuw is trouwens niet altijd beter: fillers die nog maar net op de markt zijn moet je vooral niet als eerste willen proberen.

Met fillers kan je nooit meer stoppen

Je huid wordt niet beschadigd door fillers. Tenminste, niet bij normaal gebruikt. Je moet wel extreem veel fillers gebruiken, wil je je huid zo erg oprekken dat je nooit meer kan stoppen met fillers.

Van fillers met hyaluronzuur kan je bijna met zekerheid zeggen dat ze geen nadelig effect hebben op je huid. En deze fillers hebben als voordeel dat als het niet bevalt, je ze gewoon weer kan oplossen. Of kan wachten tot ze zijn afgebroken. Zie fabel 1, fillers zijn permanent.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram