arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
8-point lift

10 jaar jonger binnen 30 minuten

Naast de liquid facelift, de vampire-facelift en de PlexR (facelift zonder operatie) is er nu de 8 pointlift. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "De 8 pointlift is een behandeling met fillers waarbij je op 8 strategische punten in je gezicht het volume herstelt. In plaats van het (lukraak) opvullen van rimpels, pak je met deze techniek de oorzaak van het probleem aan."

Bij de 8 pointlift hou je zo veel mogelijk rekening met de contouren van het gezicht: "Deze behandeling is voor niemand hetzelfde, want je gaat uit van de natuurlijke anatomie van je gezicht. En die is bij iedereen anders." En in plaats van rimpels op te vullen ga je op zoek naar de oorzaak. "Een neus-lippenplooi wordt vaak veroorzaakt door volumeverlies rond of op het jukbeen. Met de 8 pointlift herstel je daar het volume, waardoor de neus-lippenplooi vanzelf minder wordt. Het voordeel is dat je met deze methode een heel natuurlijk resultaat krijgt."

8 pointlift vs. liquid facelift

Toch heeft de 8-pointlift stiekem wel iets weg van de liquid facelift: "Het verschil is dat er bij de liquid facelift vaak veel volume (fillers) wordt gebruikt. Bij de 8-pointlift is het net allemaal net even iets subtieler, omdat je in eerste instantie kijkt naar de natuurlijke vorm van je gezicht. Het is echt een kwestie van volume toevoegen op strategische plekken."
Veel voor weinig. "Zo veel mogelijk effect, maar wel door zo min mogelijk op te vullen. De vormen van je gezicht worden niet anders en je ziet er ook niet ineens anders uit. Je haalt alleen de 'scherpe randjes' ervan af en draait het verouderingsproces ietwat terug."

Je hoeft ook niet per se alle 8 punten op te vullen. "De 8 verschillende punten vormen de basis en het is met name een handvat om mee te werken. Even vakjargon: soms is het genoeg om in L1, L2 en L3 het volume te herstellen en zo een liftend effect te creëren. Dat is ook meteen het bijzondere aan deze techniek: hij verschilt per persoon, geen gezicht is hetzelfde."

Prijs 8 pointlift

De prijs van de behandeling is dan ook voor iedereen anders: "Het klinkt oneerbiedig, maar het ligt er helemaal aan hoe groot 'het probleem' is. Heb je alleen een slappe huid, dan heb je vaak aan 1 ml genoeg en betaal je gemiddeld 500 euro. Maar soms heb je voor een goed resultaat meer fillers nodig, en daar betaal je dan ook voor."

Furrow op Instagram