arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Een dagcrème aanbrengen. Hoe moeilijk kan het zijn?

Een dagcrème aanbrengen. Hoe moeilijk kan het zijn?

Een dagcrème aanbrengen, daar kan niet zo veel misgaan, toch? Je smeert hem op je gezicht en klaar ben je. Kind kan de was doen. Toch blijkt dat dus moeilijker dan je denkt. De meest gemaakte fouten op een rij.

Niet reinigen

Je wekker gaat, je springt onder de douche en smeert daarna snel even een dagcrème op. Stop: haastige spoed is zelden goed.

Zonder je gezicht te hebben gereinigd, ben je er niet. Gedurende de nacht hebben zich zweet, vuil en andere afvalstoffen opgestapeld, waardoor de ingrediënten minder goed (of helemaal niet) worden opgenomen.
Aan de arbeid dus. Een milk, tonic, lotion en toner is het andere uiterste, maar probeer zeep zo veel mogelijk te vermijden. Gebruik in ieder geval een fatsoenlijke face wash die bij je huidtype past.

Verkeerde volgorde

Hoe zat het ook alweer? Eerst een serum of eerst een crème? Of moet je eerst een zonnebrandcrème aanbrengen?
Niks mis mee om een serum, dagcrème, oogcontourcrème én een olie te gebruiken, maar dan wel in de juiste volgorde. Een verkeerde volgorde kan de werking van de producten tenietdoen, waardoor je aan het smeren bent voor Jan met de korte achternaam.

Begin met het product met de lichtste textuur en eindig met de zwaarste crème. En geef je huid tussen elk laagje de tijd om de crème op te nemen.

Meer weten over het aanbrengen van een crème? Lees hier het artikel over de 3 gouden skincare-regels.

Vanbinnen naar buiten

Een lik crème op elke wang en dan uitsmeren. Herkenbaar? De meest gemaakt fout bij het aanbrengen van een crème is het verdelen van de crème over je gezicht vanbinnen naar buiten. Hierdoor hoopt de crème zich op rond je haarlijn en bij je oren. Met verstopte poriën tot gevolg.

De oplossing is simpel: verdeel de crème in stippen over je gezicht en smeer hem vervolgens gelijkmatig uit over elke zone. Deppen of roteren is een kwestie van smaak: aan jou de keus.

Tip: breng je serum of dagcrème aan op een vochtige huid. Je crème wordt dan beter opgenomen, waardoor de ingrediënten beter tot hun recht komen.

Geen zonnebrandcrème

Een dagcrème met SPF is goed, maar niet goed genoeg. Wil je je echt goed beschermen tegen de zon gebruik dan een aparte zonnebrandcrème, bij voorkeur met een breed spectrum.

Nog even over de volgorde van je producten: een zonnebrandcrème is de laatste stap in je huidverzorgingsritueel. Breng je je zonnebrandcrème als eerste aan, dan kunnen de ingrediënten van je serum of dagcrème er niet meer doorheen en je loopt tegelijkertijd het risico dat je niet optimaal tegen de zon beschermd bent.
En vergeet ook niet je hals, nek en decolleté in te smeren.

Furrow op Instagram