arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
droge-plekjes-gezicht

Droge plekjes gezicht

Zelfs met een vette huid is de kans nog groot dat je in de winter last hebt van droge plekjes in je gezicht. Gebruik je daarnaast ook nog eens vitamine A-zuurcrème (of een crème met retinol) , dan kun je er donder op zeggen dat er ergens in je gezicht wel een droog plekje te vinden is. Met deze vier tips hoef je je zelfs met gure wind geen zorgen meer te maken.

Reinig je gezicht

Een winterdepressie of niet, elke dag je gezicht reinigen is een must als je droge plekjes in je gezicht wilt voorkomen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar water droogt je huid ook uit. Kies voor lauwwarm water in combinatie met een zachte reiniger en breng na afloop altijd een vochtinbrengende crème aan. Overdag natuurlijk eentje met een SPF.

Let op: Je bent misschien geneigd om meteen een vette crème te kopen en daar meteen je hele gezicht mee in te smeren, maar dit hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn. Kies eerder voor een dagcrème die bij je normale huidtype past en smeer alleen de droge plekjes apart in met een vette crème. 

Niet scrubben

Je hebt waarschijnlijk de neiging om al die schilfertjes er meteen af te scrubben, maar probeer je te beheersen. De droge plekjes worden namelijk niet veroorzaakt door een overschot aan dode huidcellen, maar zijn het gevolg van vochttekort. Ook hier geldt weer: voorzichtigheid is geboden en mild it is. Kun je het echt niet aan om de schilfertjes te laten zitten, gebruik dan een washandje voor je gezicht onder de douche, en natuurlijk kan daarna de verzorgende gezichtscrème ook niet ontbreken.

droge-plekjes-gezicht-3

Bescherm je gezicht

Je kunt natuurlijke moeilijk de hele dag binnen zitten, en daar komt bij: een centrale verwarming doet je huid ook niet altijd goed, maar als het buiten erg koud is, bescherm je dan in ieder geval je gezicht met een sjaal. Ook kun je droge plekjes insmeren met vaseline als je bijvoorbeeld veel op de fiets zit.

Gezonde vetten

Je kunt je huid vanbuiten voorzien van vet, maar ook vanbinnen is een droge huid gebaat bij omega 3-vetzuren zoals je die bijvoorbeeld in avocado, kokosolie en noten vindt. En als je dan toch op de gezonde toer bent, eet dan ook fruit dat veel vitamine C bevat: sinaasappels, grapefruit en aardbeien.

Heb jij last van droge plekjes? En andere tips zijn in de comments altijd welkom :-)

Furrow op Instagram