arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huid liften zonder operatie

Draadlift: huid liften zonder operatie

Ben je nog niet toe aan een facelift, maar wil je wel graag een strakkere kaaklijn of je wenkbrauwen liften, dan kun je een draadlift overwegen. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Een draadlift is een cosmetische behandeling die vooral geschikt is wanneer botox en fillers niet (meer) het gewenste resultaat geven, maar een facelift nog niet nodig is. Met behulp van oplosbare draden kun je je huid liften zonder operatie."

Er zijn verschillende soorten draden waarmee je de draadlift kunt uitvoeren: "De PDO threads, Happy Lift en Silhouette Soft."

PDO threads

Meest bekend zijn waarschijnlijk de PDO threads: "Door het inbrengen van oplosbare onderhuidse hechtdraden gemaakt van polydioxanone (PDO), wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De meeste draden hebben een glad oppervlak en hebben alleen een huidverbeterende functie, maar er zijn ook nog sterkere en dikkere draden met weerhaakjes (barbed wire). Vooral deze laatste heeft een ietwat liftend effect."

Er zijn draadjes met een lengte van 3 cm, maar ook van bijvoorbeeld 15 cm lang. "De kortere draadjes zijn ideaal voor het verminderen van kraaienpootjes. De PDO-draadjes van 15 cm zijn dan weer meer geschikt voor het liften van je wenkbrauwen."

Happy Lift

Waar het bij PDO threads nog gaat om een subtiele lift, draait het bij de Happy Lift-draden juist om het grootse resultaat: “De draden van de Happy Lift hebben veel meer effect. Ze zijn niet alleen sterker, ze lossen ook minder snel op."

En in tegenstelling tot de PDO threads waarvan een glad oppervlak hebben, zijn alle Happy Lift threads voorzien van minuscule weerhaakjes, waarmee je de huid echt kunt liften. "De speciale vorm en hoek zorgt ervoor dat deze draden zich onderhuids beter kunnen vasthechten, waardoor je meer resultaat kunt bereiken. Juist vanwege hun enorme trekkracht zijn de Happy Lift-draden vooral geschikt voor het liften van je kaaklijn, jukbeenderen en wangen."

Nog een ander verschil met de PDO-draadjes: "De Happy Lift-draden zijn gemaakt van ander materiaal, namelijk van polylattide en coprolactone."

Silhouette Soft

En dan is er nog de Silhouette Soft-draad waarmee je de draadjeslift kunt uitvoeren. "Het verschil met de andere twee draden zit hem voornamelijk in de structuur van deze draad. Bij de Silhouette Soft zijn de draden voorzien van kegeltjes met polymelkzuur die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren."

Het resultaat van de Silhouette Soft-draad is enigszins vergelijkbaar met die van de PDO threads: "Je ziet wel direct al een verstrakking van je huid, maar deze wordt voornamelijk veroorzaakt door de draad zelf. Binnen 12 weken lost de draad op en wordt de (verstevigende) functie overgenomen door je eigen collageen."

Draadlift

En soms is een draadlift niet de beste oplossing."Je kunt met alle bovengenoemde draden je huid liften zonder operatie, maar als er sprake is van ernstige verslapping (met huidoverschot), dan zul je waarschijnlijk toch een facelift of laserbehandeling moeten overwegen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram