arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dof haar weer glanzend maken

Dof haar weer laten glanzen?

Als je haar maar goed zit. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met dof haar. Haarexpert Jolanda Grift, Cosmo Hairstyling: "Dof haar ontstaat vaak door het gebruik van verkeerde producten. En te veel föhnen en stijlen komt je haar ook niet ten goede."

Dof vs. droog haar

Dof en droog haar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Droog haar oogt al snel dof. Misschien oneerbiedig gezegd, maar droog haar heeft vaak een doffe gloed die over je haar ligt."

Een shampoo op waterbasis maakt je haar schoon, maar doet verder niks aan de verzorging van je haar.

Dof haar weer glanzend maken is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. "Het is niet zo dat je bepaalde producten moet vermijden, maar het is meer een kwestie van de juiste keuzes maken."
En de juiste keuze betekent in dit geval producten die daadwerkelijk iets voor je haar doen. "In plaats van dag in dag uit een shampoo op waterbasis te gebruiken, kun je beter voor een verzorgende shampoo kiezen. Een shampoo op waterbasis maakt je haar schoon, maar doet verder niks aan de verzorging van je haar. En regelmatig een verzorgend masker gebruiken, maakt ook al een wereld van verschil."


Gezonde hoofdhuid

Saai, maar waar, maar aan de basis van glanzend haar staat een gezonde hoofdhuid. "Glans is niet zomaar een laagje wat je over je haar legt. Als je hoofdhuid gezond is, dan glanst je haar vaak automatisch. Het heeft dan ook geen zin om olie te gebruiken, daar wordt het alleen maar vet van."

Toch kan je niet alles vanbuiten oplossen. "Gezonde voeding met voldoende vitamine B, D en E is belangrijk en afhankelijk van je portemonnee kan je ook nog supplementen slikken om de conditie van je haar én hoofdhuid te verbeteren."

Dof haar

Er is trouwens een verschil tussen dof haar en echt dof/kapot haar. "Kijk, als je haarvezel vanbinnen kapot is, dan zal geen enkele shampoo, conditioner of masker iets doen. Hoe duur of hoe goed hij ook is. Soms is je haar zo beschadigd, dat je echt een professionele behandeling bij de kapper nodig hebt om het te herstellen."

Maar ook hier speelt de inhoud van je portemonnee mee. "De mogelijkheden om dof haar weer te laten glanzen zijn eindeloos, maar het ligt er ook aan hoeveel geld je wilt uitgeven. Van tijdelijk je stijltang niet gebruiken tot een professionele salonbehandeling bij de kapper. Je kunt het zo gek niet bedenken."

Furrow op Instagram