arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Voordelen microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie

Het hoeft niet meteen zo drastisch, soms is microdermabrasie het enige wat je nodig hebt om de fijne lijntjes in je gezicht te verwijderen. Huidtherapeut Marina Roelofsen: "Microdermabrasie betekent letterlijk het afslijpen (brasie) van je huid (derma). Dat klinkt ingrijpend, maar in werkelijkheid is het een vriendelijke, pijnloze gezichtsbehandeling."

Als je de bovenste laag van je opperhuid hebt verwijderd, dan wordt alles wat je daarna aanbrengt beter opgenomen.

Je kunt deze gezichtsbehandeling zien als een intensieve peeling van je huid. "Door microkristallen met behulp van een vacuümpomp krachtig tegen je huid te spuiten, verwijder je in één keer alle dode huidcellen."

Scrubben 2.0

Scrubben 2.0 dus. "De microkristallen die gebruikt worden, zijn gemaakt van aluminiumoxide. Deze verwijderen de bovenste laag van je opperhuid, zonder deze te beschadigingen."
Met een nieuwe, stralende huid tot gevolg. "Normaal gesproken vernieuwt je huid zich elke vier tot zes weken. Met microdermabrasie versnel je dat proces."

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. "Als je de bovenste laag van je opperhuid hebt verwijderd, dan wordt alles wat je daarna aanbrengt beter opgenomen. Maar microdermabrasie doet meer dan dat, het stimuleert de doorbloeding van je huid en voorziet je cellen van nieuwe energie. Alles in je huid wordt wakker geschud en geactiveerd."
Microdermabrasie wordt dan ook vaak gecombineerd met bijvoorbeeld ultrasound. "Je kunt dan zelf bepalen waar je de focus op wilt leggen en daar je ingrediënten op aanpassen. Wil je je huid liften, pigmentatie verminderen of fijne lijntjes aanpakken? Net waar je huid op dat moment behoefte aan heeft."

Bijwerkingen microdermabrasie

Na één behandeling zie je er weer fris en fruitig uit. "Microdermabrasie is echt een opfrisser voor je huid. Anders dan bijvoorbeeld bij een laserbehandeling hoef je ook niet te herstellen."
En er wordt geen gebruikgemaakt van chemische middelen, waardoor de kans op een allergische reactie minimaal is. "Het kan wel zijn dat je huid in de dagen na de behandeling droog aanvoelt en/of ietwat rood is, maar waarschijnlijk stap je stralend (en zonder fijne lijntjes) weer naar buiten."

Een onzuivere, vette huid, een futloze huid, een slappe huid of een droge huid? Eigenlijk heeft elke huidtype baat bij microdermabrasie. Tenzij je acne of rosacea hebt. "Microdermabrasie kan de symptomen van acne en/of rosacea verergeren. In beide gevallen zul je uiterst voorzichtig moeten zijn."

Voor één behandeling betaal je tussen de 75 en 115 euro. Maar dan ben je er nog niet. "Na één behandeling zie je al resultaat, maar als je huidproblemen wilt verminderen, dan zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Hoeveel dat er uiteindelijk zijn, is afhankelijk van de indicatie. Hou rekening met een kuur van 5 tot 12 behandelingen."

Furrow op Instagram