arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste behandelingen om de lijntjes op je bovenlip te verminderen

De beste behandelingen om de lijntjes op je bovenlip te verminderen.

Nooit meer praten, nooit meer lachen en vanzelfsprekend ook nooit meer kussen. Het kan de oplossing zijn, maar er zijn betere manieren om van je rokerslijntjes af te komen. Dit zijn de beste behandelingen om de lijntjes op je bovenlip te verminderen.
En voor het geval je nog de hoop hebt dat je de lijntjes op je bovenlip kunt wegsmeren: met een crème kom je er niet.

Laser

Klein, maar zeer venijnig. Je zult behoorlijk wat kracht in de strijd moeten gooien, wil je de rimpels op je bovenlip verminderen. Of beter gezegd: warmte.

Eén van de allerbeste behandelingen tegen rokerslijntjes is en blijft de fractionele laser. Een combinatie van de 1540 en de 2940 nM-laser of de C02-laser en de lijntjes zijn na één behandeling al een stuk minder.
Afhankelijk van het soort laser, de energie en de diepte van je rokerslijntjes kan het zijn dat je meer dan één behandeling nodig hebt.

Je kunt ervoor kiezen om alleen je bovenlip te behandelen, maar als je toch bezig bent neem dan meteen je marionettenlijn en kin mee.
Het herstel van de laser is pittig, hou rekening in je agenda met één tot twee weken herstel.

Botox

De behandeling is niet zonder risico, maar je kunt met botox de kracht van de musculus orbicularis oris rond je mond verminderen.
Deze oplossing is beperkt, want je kunt moeilijk de kringspier rondom je mond helemaal uitschakelen, al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat je nog gewoon kan praten of een kop koffie kan drinken.

1 + 1 = 3. Botox wordt wel vaak gebruikt in combinatie met een laser en/of fillers (zie hieronder) om het resultaat van de behandeling te versterken.

Fillers

Snel en effectief: een hyaluronzuurfiller is één van de meest gebruikte methodes om de rimpels op je bovenlip te verminderen.

Rokerslijntjes lopen vaak door tot in je bovenlip. Door het lijntje van je lippen te accentueren met fillers, worden je rimpels al een stuk minder.
Helaas zitten er ook nadelen aan deze behandeling. Je hebt namelijk behoorlijk wat milliliters hyaluronzuur nodig om je rokerslijntjes op te vullen, waardoor het resultaat onnatuurlijk kan ogen.

Het moet gezegd worden: hoe goed je filler ook is, het resultaat zal altijd minder zijn dan met een laser.

PlexR

De PlexR wordt vaak gelinkt aan de ogen, maar je kunt het geladen plasma ook goed gebruiken om de rimpels op je bovenlip te verminderen.

Net als bij de laser draait het bij deze behandeling om huidverbetering. Het plasma stimuleert in de diepe huidlagen de fibroblasten om meer collageen en elastine aan te maken, waardoor de lijntjes op je bovenlip minder worden.

Nog een overeenkomst met de laser: het herstel is pittig. Je bovenlip is minimaal één tot vier weken rood en opgezwollen. En omdat het een relatief nieuwe methode is, is het belangrijk om te kiezen voor een speciaal opgeleide arts.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram