arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3 meest pijnlijke behandelingen

De 3 meest pijnlijke (cosmetische) behandelingen

No pain, no gain, maar er is een grens. Of toch niet? Dit zijn de 3 meest pijnlijke behandelingen.

Verwijderen van tatoeages

Eén van de meest pijnlijke behandelingen is het verwijderen van tatoeages met de Picolaser. Esthetisch arts Stephan Marks: "De Picolaser heeft een zeer korte sluitertijd, maar die ene picoseconde voelt wel aan alsof je kokende olie op je huid krijgt."

Om tatoeages te verwijderen zijn er harde maatregelen nodig. "Anders dan bij IPL spat bij de Picolaser de inkt letterlijk uiteen. En dat maakt de behandeling echt heel pijnlijk."

In je lippen zitten heel veel zenuwuiteinden dus dat maakt de behandeling heel gevoelig. Als het echt niet anders kan, is het gewoon een kwestie van even doorbijten.

Maar zie het eerst maar vol te houden. "Het verwijderen van tatoeages is excruciating painfull en vaak moet de behandeling onderbroken worden, vanwege de scherpe pijn.
En om de moed je nog meer in de schoenen te laten zinken: de Picolaser is niet altijd even effectief. "Het hangt natuurlijk af van het soort inkt en in welke huidlaag de tatoeage zich bevindt, maar het resultaat van de behandeling kan tegenvallen."

Opvullen lip (zonder verdoving)

Bij het opvullen van je lippen met fillers wordt 99 van de 100 keer een verdoving gebruikt, maar niet altijd. "En dan is de behandeling uitermate pijnlijk."

Tijd = geld. "Soms wordt er inderdaad geen verdoving gebruikt om kosten te besparen, maar het kan ook te maken hebben met het (vervelende) gevoel dat een verdoving met zich meebrengt. Niet iedereen zit daar op te wachten."

Een andere optie is om op je lippen een verdovingscrème te gebruiken, maar hier kleven ook weer risico's aan. "Deze crème werkt zeer oppervlakkig en los daarvan bestaat de mogelijkheid dat je de crème binnenkrijgt. Niet ideaal dus."

In je lippen zitten heel veel zenuwuiteinden dus dat maakt de behandeling heel gevoelig. "Als het echt niet anders kan, is het gewoon een kwestie van even doorbijten."

Ultherapie

Ook het verstrakken van je kaaklijn gaat niet zonder slag of stoot. "Ultherapie is één van de meest pijnlijke behandelingen."
Als je collageen wilt verstrakken zul je het moeten opwarmen tot 43 graden. "En dat is heet."

Ultherapie: zodra er radiofrequentie aan te pas komt, moet je er rekening mee houden dat je het tijdens de behandeling behoorlijk 'warm' krijgt. "Het is inherent aan de technologie, dat kan je niet veranderen. Elke vorm van radiofrequentie is pas effectief vanaf 43 graden. En ook niet even, de behandeling duurt minimaal 30 minuten."

Ultherapie is trouwens niet de enige huidverstrakkende behandeling waarbij gebruikgemaakt wordt van radiofrequentie: "Velashape werkt ook met radiofrequentie en deze behandeling is ook behoorlijk warm, maar in de meeste gevallen niet pijnlijk. Ultherapie steekt er in ieder geval met kop en schouders bovenuit."

Je kunt de scherpe randjes eraf halen door een uur voor de behandeling een pijnstiller te slikken, maar ondanks dat zul je je tanden op elkaar moeten zetten en doorbijten. "Krijg je er hopelijk wel een strakke kaaklijn voor terug."

Furrow op Instagram