arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Verse haversmoothie van de Albert Heijn

Collageen te koop bij de Albert Heijn?!

Collageenpillen, collageenpoeder en collageendrankjes. Collageen is hot. Zo hot dat je het tegenwoordig zelfs in de supermarkt vindt.
Naast ananas, mango, passievrucht, haver, kokosextract, zonnebloemolie en zeezout, bevat de verse haversmoothie van de Albert Heijn ook 2% collageen.

Onbewerkt collageen

Tot voor kort stond het effect van collageen slikken ter discussie. Zodra je onbewerkt collageen drinkt, komt het namelijk in je maag-/darmstelsel terecht waar het gedeeltelijk wordt afgebroken. Maar dit geldt alleen voor onbewerkt collageen. Om dit probleem te omzeilen bevatten de meeste collageendrankjes bewerkt collageen, zodat het wel wordt opgenomen in je bloedbaan en je fibroblasten aan het werk zet om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Steeds meer klinische tests tonen aan dat als je dagelijks de juiste hoeveelheid collageen drinkt, het wel degelijk effect kan hebben. En dus neemt de populariteit van collageendrankjes toe. Niet alleen in Azië en Amerika, maar ook in Europa.

One small step for a man, one giant leap for collageen.

Albert Heijn

Nu Albert Heijn de verse haversmoothie aan zijn assortiment heeft toegevoegd lijkt het drinken van collageen ook weggelegd voor de gewone medemens. Met de nadruk op lijkt. Collageen drinken is namelijk duur. En daar is deze smoothie helaas geen uitzondering op. Wil je überhaupt effect zien van het drinken van collageen, dan zul je minimaal 6 weken de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen moeten krijgen.
Van gehydroliseerd collageen ligt de ADH rond de 10 tot 12 gram en bij natief collageen heb je effect vanaf 40 milligram per dag.

Een kleine rekensom leert dat de smoothie van de Albert Heijn ongeveer 4 gram rundercollageen bevat. Dat betekent dat je dagelijks 3 smoothies moet drinken wil je aan de ADH komen. Eén smoothie kost 2,25 euro, dus reken maar uit wat je moet betalen wil je genoeg collageen binnenkrijgen.

One small step

Aan de andere kant: 4 gram collageen per flesje is niet weinig. Met die hoeveelheid zou je in theorie al binnen een aantal maanden iets kunnen merken aan je huid, haar en/of nagels. Alles beter dan niks, zeg maar.
En collageen gewoon te koop bij de Albert Heijn, wie had dat ooit gedacht. One small step for a man, one giant leap for collageen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram