arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Niet doen na botox

Wat mag je NIET doen na een botoxbehandeling?

Om te voorkomen dat de botox zich verspreidt, is het advies om de eerste zes uur na een botoxbehandeling rustig aan te doen. Deze activiteiten moet je vooral tot een minimum beperken:

Sporten

Hardlopen, fietsen en body pump: wil je elk risico op een hangend ooglid vermijden, dan doe je er verstandig aan om niet te gaan sporten.

Meestal gaat het goed en alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kan de botox zich verplaatsen naar een aangrenzende spier, maar wil je er alles aan doen om dit te voorkomen, dan laat je de alcohol minimaal 6 uur na je botoxbehandeling staan.

In principe is de dosering die wordt gebruikt volkomen veilig en er is ook geen keihard bewijs dat als je wel de sportschool in duikt dat de botox zich verspreidt, maar om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden, is het raadzaam om in ieder geval de eerste 6 uur na je behandeling geen lichamelijke inspanningen te verrichten.

Tip: Ben je op zoek naar een serum of crème die je veilig kunt gebruiken na je botoxbehandeling? Het serum van Profhilo bevat ultrapuur hyaluronzuur en is te koop in de webshop van cosmetisch arts Patrice Visser. Klik hier voor meer informatie.

Sauna

De meeste bijwerkingen van botox zijn tijdelijk en hangen samen met het werkingsmechanisme van het product. Oftewel: ze verdwijnen weer zodra de botox is uitgewerkt, maar in het meest ongunstige geval zit je een halfjaar aan je hangende oogleden vast.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan stel je een bezoek aan de sauna even uit. Niet alleen kan de botox zich door de warmte verplaatsen, ook zweet kan voor een ontsteking zorgen. Ook deze bijwerking komt bijna nooit voor, maar je wilt er gewoon alles aan doen om een infectie te voorkomen. Toch?

Alcohol

Over het aantal uur zijn de meningen verdeeld: 6, 12 of misschien zelfs wel 24 uur, maar zolang de botox nog niet volledig is opgenomen, is het advies om geen alcohol te nuttigen.

Alcohol verwijdt je bloedvaten, waardoor de botox zich makkelijker kan verplaatsen en het risico op bijwerkingen groter wordt.

Meestal gaat het goed en alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kan de botox zich verplaatsen naar een aangrenzende spier, maar wil je er alles aan doen om dit te voorkomen, dan laat je de alcohol minimaal 6 uur na je botoxbehandeling staan.

Zonnebank

Het advies is om na een botoxbehandeling niet te gaan liggen, maar de zonnebank is echt verboden terrein. De combinatie van de warmte en de uv-straling is bijna vragen om problemen.
Wacht minimaal 6 uur, maar sowieso is het verstandig om te wachten tot alle roodheid en zwelling is verdwenen.

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan is het goed om contact op te nemen met je behandelend arts. Deze weet exact waar en hoeveel eenheden botox er gebruikt zijn en kan eventuele bijwerkingen misschien nog corrigeren.

Furrow op Instagram