arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
hoe-vaak-herhalen-botox-3

Hoe vaak moet je botox herhalen?

Aangezien ik meer dan 6 maanden geleden mijn fronsrimpel heb laten behandelen, is de botox helemaal uitgewerkt en kan ik ondertussen weer fronsen als de beste. Hoogste tijd dus om mijn botox weer te laten bijvullen. Ik vroeg esthetisch arts Stephan Marks alle ins and outs over hoe lang het resultaat van botox duurt en hoe vaak je botox moet herhalen.Stephan Marks: “Als je voor het eerst botox hebt gebruikt, dan heb je ongeveer 3-4 maanden resultaat van de behandeling. Na die periode zul je merken dat je je spieren weer langzaam kunt bewegen en zul je de behandeling eventueel moeten herhalen. Het hangt natuurlijk wel enigszins af van het gebied wat je hebt laten behandelen en het aantal eenheden botox dat gebruikt is. Die 3-4 maanden is echt een gemiddelde.”

Het is gelukkig niet zo dat je op een ochtend wakker wordt en spontaan weer kunt fronsen. Dit gaat heel geleidelijk en je kunt steeds een beetje meer bewegen. Stephan: “Zelfs als de botox helemaal is uitgewerkt, heeft die spier wel weer even tijd nodig om zich te herstellen en weer in kracht toe te nemen. Vergelijk het een beetje met een gebroken arm. Als je arm net uit het gips komt, kan je ook niet gelijk daarna weer een tenniswedstrijd spelen of aan krachttraining doen. Je moet je spieren weer langzaam opbouwen. Hetzelfde geldt voor botox.”

hoe-vaak-herhalen-botox

Sommige mensen kunnen hun spieren 3 maanden lang helemaal niet bewegen, maar er is ook een groep bij wie de botox binnen een aantal weken uitgewerkt is. “Botox werkt niet altijd 100%. Het komt inderdaad weleens voor dat botox korter werkt. Dan kan het zijn dat er iets mis is gegaan tijdens het oplossen van de botox, tijdens de behandeling zelf, of is het gewoon een keer een kwestie van pech. Sommige mensen reageren gewoon anders. Gemiddeld moet je er toch wel vanuit kunnen gaan dat het minimaal 3 maanden effect heeft.”

hoe-vaak-herhalen-botox-2

Wanneer moet je botox herhalen?

De kans is groot dat je in totale paniek naar de kliniek rent, zodra je merkt dat de botox enigszins uitgewerkt is. Toch is het advies van Stephan Marks om pas weer botox te nemen als het helemaal uitgewerkt is. Stephan: “Misschien als geld geen enkele rol speelt dan kun je ervoor kiezen om elke 3 maanden je botox bijwerken, maar in principe zou ik nog niet terug naar de kliniek gaan als het allemaal weer een beetje begint te werken.”

hoe-vaak-herhalen-botox-4

Het kan echt nog wel een aantal weken duren voor je botox weer helemaal verdwenen is. In alle eerlijkheid, dan kun je best nog wel even wachten. Behalve natuurlijk als je een kliniek hebt met een wachttijd van 2 maanden. Dan is het handig om je behandeling alvast vooruit te plannen en te gaan bellen voor een nieuwe afspraak.”

 

Furrow op Instagram