arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
touch-up-vs-refill

Touch-up

Hoor je je te hippe buurvrouw weleens roepen dat ze helaas niet kan komen op het buurtfeest, omdat ze een touch-up voor haar fronsrimpel in de agenda heeft staan en heb je geen idee waar ze het over heeft?  Wegwijs in antirimpelland:

Touch-up

Een touch-up is de benaming voor een nacontrole van een botoxbehandeling. In principe vindt er ongeveer 2 weken na je botoxbehandeling een zogenoemde touch-up bij de cosmetisch arts plaats om te zien hoe het met jou en je botox gaat.

Het duurt namelijk even voordat het maximale effect van botox zichtbaar is. Zo kun je nog volop verbaasd kijken en fronsen als je de kliniek verlaat. Pas na een aantal dagen begin je echt resultaat te zien.

Esthetisch arts Stephan Marks legt uit: “Na 2 weken controleer je of de dosering juist is geweest. Bij de eerste behandeling gebruik je meestal standaardeenheden. Dan kan het zijn dat het net niet genoeg is geweest. Iedereen reageert natuurlijk verschillend.

touch-up-vs-refill-2

Touch-up

Soms kan het resultaat van de behandeling tegenvallen. Ook dat neem je door tijdens een touch-up. Marks: “De meeste mensen willen graag van hun rimpels verlost worden, maar het resultaat moet er wel zo natuurlijk mogelijk uitzien. Dan gebruik je in eerste instantie een relatief lage dosering. Toch kan het voorkomen dat het iets te natuurlijk is.”

Mocht het resultaat je tegenvallen dan wordt de touch-up gebruikt om te bekijken hoe je alsnog van je rimpels verlost kunt worden, eventueel gevolgd door wat extra eenheden botox.

Een touch-up stelt niet zoveel voor, behalve als er tussentijds complicaties optreden. Als je last van bijwerkingen hebt is het zelfs belangrijk dat je geen 2 weken wacht, maar dat de touch-up eerder plaatsvindt. “Als je merkt dat je last hebt van complicaties, dan heb je met een beetje geluk nog de mogelijkheid om het te kunnen corrigeren. Het is dan wel belangrijk dat je gelijk contact opneemt met je cosmetisch arts als je merkt dat dit bij jou het geval is.”

Gebruik je al jaren botox, kom je altijd bij dezelfde kliniek en is het aantal eenheden bij de behandeling ook elke keer gelijk dan is het niet verplicht om voor een touch-up langs te komen. Het mag natuurlijk altijd wel…

Furrow op Instagram