arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Tips na je botoxbehandeling

Tips na je botoxbehandeling

Zelfs voor de meest doorgewinterde botoxer blijft een hangend ooglid spannend. In plaats van bij de pakken neerzitten (niet liggen!) kan je zelf ook het risico op complicaties na een botoxbehandeling zo klein mogelijk houden.

Niet aankomen

Hoe verleidelijk ook, maar probeer van je gezicht af te blijven. Bij een botoxbehandeling zijn er gemiddeld 5 tot 6 prikjes nodig, met de bijbehorende prikgaatjes. Om de kans op een infectie tot een minimum te beperken is het advies om de eerste uren zo min mogelijk je gezicht aan te raken en in ieder geval niet aan de prikgaatjes te komen.

Om het risico op een hangend ooglid zo klein mogelijk te houden is het belangrijk om het eerste uur na je botoxbehandeling je spieren zo veel mogelijk aan te spannen om het opnameproces van de botox te bevorderen.

Ondanks dat de kans op een infectie eigenlijk verwaarloosbaar is, wordt make-up de eerste 4 uur na een botoxbehandeling afgeraden.

En zelfs het reinigen van je gezicht mag je voor één keer overslaan. Door druk uit te oefenen op je huid kun je de botox verplaatsen, waardoor het risico op een hangend ooglid groter wordt. Natuurlijk kun je het argument gebruiken dat je het heel voorzichtig doet, maar uiteindelijk is het toch het beste om gewoon even helemaal niks te doen.

Fronsen

Zolang je nog kan fronsen, knipogen of boos kijken: vooral doen. Om het risico op een hangend ooglid zo klein mogelijk te houden is het belangrijk om het eerste uur na je botoxbehandeling je spieren zo veel mogelijk aan te spannen om het opnameproces van de botox te bevorderen. Dus elk kwartier een paar keer flink te knipogen en heel boos te kijken.

Hoe sneller de botox wordt opgenomen, hoe minder groot de kans dat de botox zich naar een ander gedeelte van je gezicht verplaatst.

Niet liggen

Naar bed, naar bed zei Duimelot, maar niet als je net een botoxbehandeling hebt gehad. De eerste uren na een botoxbehandeling is het advies om niet plat te gaan liggen om te voorkomen dat de botox zich verplaatst. Naar je oogleden bijvoorbeeld.
Hetzelfde geldt voor sporten, de zonnebank en andere 'drukverhogende activiteiten'. (Zie artikel: Wat mag je NIET doen na een botoxbehandeling).

En tot slot: plan een controleafspraak in bij je cosmetisch arts. Het resultaat van botox is niet gelijk na de behandeling te zien. Na twee weken is het resultaat optimaal en dit is dan ook het ideale moment om te checken of alles goed zit.

Furrow op Instagram