arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Team botox of team naturel?

Team botox of team naturel

Team botox of team naturel?

We worden steeds ouder. Was je vroeger al oud bij een leeftijd van 45, momenteel wordt de Nederlandse vrouw gemiddeld 82,5 jaar oud. Vind je het gek dat anti-aging een hot item is? Ondanks dat er elk jaar steeds meer geld wordt uitgegeven aan rimpelbehandelingen en plastische chirurgie, kun je nog steeds niet vol trots vertellen dat je botox of fillers gebruikt. En als je dan eenmaal de stap durft te nemen en de kliniek binnenstapt, kijk je schuchter om je heen of je niet toevallig de praatgrage buurvrouw voorbij ziet lopen, want voor veel mensen is botox namelijk nog steeds ‘not done’.

Team botox of team naturel-2

Tot welk team behoor jij? Team botox of team natural?

De meningen rondom botox zijn nogal zwart-wit. Je kunt het een beetje vergelijken met de strijd in de jaren 60 tussen de fans van The Beatles en The Stones. Je was in die tijd of fan van de The Beatles of van The Stones. Zo is het ook met botox. Zo ben je voor of fel tegen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die niet echt een mening hebben en misschien zelfs een beetje baby-botox wel vinden kunnen, maar dan hoor je volgens mij gewoon bij team botox. Er bestaat namelijk niet zoiets als een beetje botox.

Team naturel

Voor de mensen in team naturel: botulinetoxine is een neurotoxisch gif dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt geproduceerd. Het middel staat ook wel bekend als botox en wordt gebruikt om spieren (in het gezicht) tijdelijk te verlammen. Zodra de spier namelijk verlamd is, kan de huid niet meer bewegen en zullen rimpels in dit gebied langzaam  verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

De prijs van een injectie is rond de 200 euro per zone. Populaire gebieden voor botox zijn het voorhoofd, de fronsrimpel en rondom de ogen, denk hierbij aan de bekende kraaienpootjes. Na de eerste behandeling duurt het ongeveer twee weken voor je echt resultaat ziet, maar dan heb je ook wat. Ondanks dat botox niet permanent is, heb je ongeveer tussen de vier en zes maanden plezier van je botoxbehandeling, daarna zul je opnieuw de rimpel moeten verlammen.

Voor team naturel geldt: die rimpels krijg je met smeren een goed anti-rimpelregime ook wel weg. Botox, dat is vergif.

Team Botox

“Wat zie jij er goed uit?” en “Ben je op vakantie geweest?”. Dat zijn in het algemeen de reacties die de meeste mensen krijgen nadat ze botox hebben gebruikt. Het is zelfs zo dat volgens de bekende arts van Oprah Winfrey, Dr. Oz, mensen naarmate ze langer botox gebruiken er eigenlijk steeds beter uit gaan zien. Omdat de spier verlamd is, krijgt de huid rust en zo hebben oude rimpels de tijd om zich te herstellen en kunnen nieuwe rimpels tegelijkertijd worden voorkomen.

In theorie is het zelfs zo dat als je even geen tijd hebt voor je halfjaarlijks botoxinjectie dat je niet gelijk bang hoeft te zijn voor nieuwe rimpels. Zie het als een vakantie, je rimpels kunnen er na een botox-injectie wel weer een tijdje tegenaan.

Voor team botox geldt: Antirimpelcrèmes, daar win je de oorlog niet mee. Mag het een onsje meer botox zijn?

En nu is de vraag: Bij welk team hoor jij? Team botox of team naturel?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram