arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Rimpels bovenlip: rokersrimpels

Rimpels op je bovenlip

Rimpels bovenlip: rokersrimpels

De fronsrimpel is een irritante rimpel, maar de rimpels op je bovenlip kunnen er ook wat van en zijn wat mij betreft eigenlijk net zo vervelend. Ik heb in ieder geval ‘één rokersrimpel’ (zo worden de rimpels op je bovenlip ook wel genoemd), maar als ik met een vergrootglas mijn bovenlip ga bestuderen, zie ik dat er nog veel meer rimpeltjes in aanmaak zijn. En laten nou die rimpels op je bovenlip extreem moeilijk te behandelen zijn. Ik vind namelijk dat als je de rimpels om je mond laat behandelen met fillers, dat het er meteen zo onnatuurlijk uitziet. Ik vroeg injectable-expert Rogier Meulenaar naar deze rokersrimpels en wat er in hemelsnaam tegen te doen is.

Wat zijn rokersrimpels?

Met rokersrimpels worden de rimpels rond de mond bedoeld die zich gedurende het ouder worden ontwikkelen. Deze rimpels worden rokersrimpels genoemd, omdat veel rokers bij het roken de lippen tuiten. Dit lippen tuiten is één van de redenen dat bij rokers deze rimpels sneller ontstaan.

Maar niet alleen mensen die roken hebben last van rokersrimpels. Ook als je niet rookt, krijg je deze kleine rimpeltjes. Hoe kan dat als je niet rookt, er toch rokersrimpels ontstaan?

Door het bewegen van de mond ontwikkelen zich in de loop der jaren steeds meer kleine rimpels. Vooral het tuiten van de lippen zorgt ervoor dat de periorale rimpels (zoals deze rimpels ook wel worden genoemd) verschijnen. Maar ook het volume van de lippen wordt met het verstrijken van de jaren steeds dunner. Je kunt huid vergelijken met een leeggelopen ballon, daar zitten ook allemaal rimpels in. Sowieso de algemene veroudering van de huid: ook de verschillende lagen van de huid worden als je ouder wordt steeds dunner. Dit dunner worden gaat eveneens gepaard met een verminderde elasticiteit van de huid.

Rimpels op je bovenlip-2

Rimpels bovenlip: rokersrimpels

Zoals gezegd gaat bij rokers onder invloed van de verhoogde beweging van de mondspieren (deze mondspieren worden ook wel de m. orbicularis oris genoemd) en doordat roken ook de huid laat verouderen dit proces sneller. Hierdoor kan het zijn dat rokers deze rimpels wel sneller krijgen.

Wat kun tegen rimpels op je bovenlip doen?

Je kunt rokersrimpels goed behandelen met een laser, een peeling, maar ook microdermabrasie is een goede behandeling voor deze kleine rimpels. Eigenlijk is het belangrijk bij dit soort rimpels om een behandeling te vinden die de huid prikkelt om meer bindweefsel te produceren. Door een toename van dit bindweefsel wordt de huid wat strakker. Deze strategie kan zeer effectief zijn bij het laten verminderen van de rimpels rond de mond. Je moet er echter wel rekening houden dat de huid gemiddeld 1-2 weken nodig heeft om te herstellen van de behandeling met een laser of peeling. 

De snelste en meest effectieve manier is om met hyaluronzuren deze rimpels te behandelen. Je kan dan een filler in de lipcontourlijn spuiten, waarmee je de lippen wat voller laat worden. Daarna behandel je dan de rimpels die overblijven rond de mond met directe injectie van hyaluronzuren. Veel mensen hebben geen behoefte eraan om de lippen wat voller te laten worden. Bij deze groep behandel ik dan elke rimpel afzonderlijk met een hyaluronzuur zoals Teosyal of Restylane. 

Nu snap ik waarom er op mijn bovenlip zoveel kleine rokersrimpels zitten, want ik ben een fan van eten, praten en kussen. Oeps.

Heb jij last van rokersrimpels?

Furrow op Instagram