arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
prijs-botox

Prijs botox

Bij de ene kliniek betaal je 100 euro voor een regio botox en bij de andere bijna het driedubbele. Hoe kan het zijn dat de prijs botox zo verschillend is?

Stephan Marks: “Het zit hem in eerste instantie natuurlijk in de winst die gemaakt wordt. Er zijn klinieken die een lage prijs hanteren om mensen binnen te krijgen. Hier wordt natuurlijk geen winst op de behandeling gemaakt, soms zelfs ook verlies. Deze klinieken proberen dan, als je eenmaal binnen bent, meer te verkopen. Meer botoxzones, fillers, crèmes, een laserbehandeling, noem het maar op. Het is de bedoeling dat hiermee de prijs botox gecompenseerd wordt.”

prijs-botox-3

Prijs botox

Waar je natuurlijk nooit helemaal grip op hebt, is de hoeveelheid botox die er daadwerkelijk geïnjecteerd wordt. “De gemiddelde prijs van één botozone is 200 euro. Als een kliniek een lager tarief vraagt, dan zou het kunnen zijn dat er minder eenheden botox geïnjecteerd worden. Die lage prijs moet toch op één of andere manier terug verdiend worden.”

“Het is natuurlijk makkelijk om de hoeveelheid botox aan te passen. Je kunt je als arts houden aan de eenheden die standaard geadviseerd worden, maar je kunt ook zuiniger zijn. Dat kan door de botox te verdunnen, maar ook door gewoon minder eenheden te gebruiken. Bijvoorbeeld 15 eenheden voor de fronsrimpel, terwijl 20 eenheden geadviseerd worden. Hier merk je in het begin niet zo veel van. Het kan wel zijn dat de botox snel uitgewerkt is.”

Prijs botox

Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd je per persoon uittrekt: “Het prijsverschil kan inderdaad ook verklaard worden door de tijd van het consult. Er zijn artsen die op een dag 50 personen prikken. Dan wordt er per persoon een consult gepland van 15 minuten. Dan kan je natuurlijk ook een lagere prijs aanbieden dan wanneer je een half uur of zelfs een uur voor een consult uittrekt.”

Ook in het aanbieden van wel of geen nazorg kan de prijs drukken. “Als je als kliniek een garantie geeft van 3 maanden resultaat, dan moet dat op één of andere manier ook in de prijs verwerkt worden.”

“Het kan zijn dat de kliniek gebruik maakt van niet-goedgekeurde botox. Wat betekent dat de effectiviteit en veiligheid onzeker zijn. Wil je een stukje zekerheid, kies dan voor een kliniek die Botox, Azzalure of Bocouture gebruikt.” 

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Collistar Twist XL Satin Blusher ter waarde van 21,95 euro winnen. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram