arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mooi oud worden zonder botox

Mooi oud worden zonder botox?

Mooi oud worden zonder botox? Is het mogelijk of is het bij voorbaat al een verloren strijd? Esthetisch arts Stephan Marks: "Niks moet, alles mag. Het is misschien zelfs verstandig om minder botox te gebruiken als je ouder wordt (zie video: Stop met botox!)."
En waarschijnlijk heb je helemaal geen botox nodig. "De meeste mensen worden nog steeds oud zonder botox. Zeker mannen."

Als je per se mooi oud wilt worden zonder botox dan zal je sommige rimpels moeten accepteren.

Maar dat je geen botox nodig hebt, betekent niet dat je zomaar bij de pakken neer hoeft te gaan zitten. "Geen botox betekent niet dat je niks moet doen."

Denk aan het verminderen van oneffenheden, pigmentvlekken verwijderen en de textuur van je huid verbeteren. "Een egale huid oogt in veel gevallen gezonder en dus ook jonger. Daarnaast kan je ook nog overwegen om je poriën te verfijnen, fijne lijntjes te behandelen of een doffe huid aan te pakken. Dat zijn allemaal mogelijkheden, voordat je überhaupt aan botox hoeft te denken."

Mooi oud worden zonder botox

Maar dan is het lijstje zeker nog niet compleet. "Er zijn nog veel meer mogelijkheden om mooi oud te worden zonder botox. Denk aan een laserbehandeling, een chemischie peeling, IPL/OPL en natuurlijk kunnen de juiste huidverzorgingsproducten ook niet ontbreken."

Voor het verminderen van lachrimpels, fijne lijntjes rond je mond en zelfs rokerslijntjes heb je (in de meeste gevallen) zelfs helemaal geen botox nodig. "Als ze (mede) worden veroorzaakt door een dunne huid, dan kun je de rimpels door het verstevigen van je huid zeker verminderen. En met een beetje geluk zelfs helemaal weg krijgen."

Met vitamine A-zuurcrème, retinol en een zonnebrandcrème kom je een heel eind. Stephan: "En op je rug slapen om nieuwe rimpels te voorkomen is ook niet geheel onverstandig."

Maar (er is altijd een maar...), rimpels die ontstaan door beweging zul je naar alle waarschijnlijk wel moeten omarmen. "Als je per se mooi oud wilt worden zonder botox dan zal je sommige rimpels moeten accepteren. Het wordt vrij lastig om een fronsrimpel en/of voorhoofdsrimpels helemaal te voorkomen."

Er is dus een leven zonder botox mogelijk. "Maar een leven zonder je huid goed te verzorgen niet."

Furrow op Instagram