arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Misvattingen botox

Als ergens veel vooroordelen en meningen over bestaan, dan is het over botox wel. Zo lopen er wereldwijd miljoenen ‘botoxexperts‘ rond. Maar er zijn ook nog een heleboel dingen onbekend. Daarom: 5 dingen die je nog niet weet over botox. Mag je jezelf daarna opperbotoxexpert noemen.

IMG_3310

1. Er wordt per jaar 1 gram botox geproduceerd

Je zou verwachten dat met meer dan 1 miljoen behandelingen per jaar, de fabriek van Allergan (wereldwijd de grootste leverancier van Botox) overuren draait. Niets is minder waar, aangezien de jaarlijkse productie wordt geschat op 1 gram.

Dat lijkt misschien net genoeg voor één rimpel, maar die één gram is genoeg om de hele wereld te voorzien van botox.

Per behandeling wordt gemiddeld tussen de 50-100 eenheden botox gebruikt. In één potje botox zitten 50 eenheden, genoeg voor een voorhoofd, kraaienpootjes en de fronsrimpel.

2. Botox wordt steeds vaker gebruikt om mondhoeken mee te behandelen

De oorzaak van een constant chagrijnige blik wordt vaak gezocht in volumeverlies. Zo zouden hangende mondhoeken altijd veroorzaakt worden door de zwaartekracht. Toch zou het kunnen zijn dat de Musculus depressor anguli oris (lees: spier) de veroorzaker van jouw chagrijnige blik is.

Tja, en dan kun je nog zo veel fillers onder de mondhoeken plaatsen, als de Musculus depressor anguli oris jouw mondhoeken naar beneden trekt dan is botox toch echt de beste behandeling.

IMG_3308

3. Botox is een merknaam 

Zodra je in een restaurant een Spa blauw bestelt, bestaat de kans dat je in plaats daarvan een flesje Evian of Sourcy voorgeschoteld krijgt. Niks aan de hand, het is allemaal water.

Hetzelfde geldt voor botox. ‘Botox’ is een merknaam en is geregistreerd door het bedrijf Allergan. Maar er bestaan nog meer bedrijven die botox maken. Omdat de naam vastgelegd is, mogen deze bedrijven hun botox alleen officieel geen botox noemen. Andere bekende botoxmerken zijn Azzalure, Dysport, Xeomin en Bocouture. De kans is groot als jij jouw cosmetisch arts om een shotje botox vraagt dat één van deze merken gebruikt wordt.

4. Botox wordt geproduceerd door bacteriën

Botox is een natuurlijk gif dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Misschien een beetje onsmakelijk, maar deze bacterie komt voor in besmet voedsel. Hij is trouwens niet geheel onschuldig en kan verlammingen veroorzaken. En laat dat dan (in hele kleine hoeveelheden) geweldig zijn in het geval van rimpels.

5. Oogarts Alan Scott heeft spijt dat hij Botox in 1991 aan Allergan heeft verkocht

Alan Scott, de bedenker van Botox is al sinds 1968 met botox aan het experimenteren. De oogarts gebruikte de botox eerst voor de behandeling van scheelzien en spasmes rondom het oog. Pas sinds 1989 wordt botox gebruikt voor cosmetische doeleinden. 2 jaar later, in 1991 heeft Alan Scott zijn ontdekking verkocht aan Allergan voor een bedrag van $ 4.5 miljoen (€ 3,4 miljoen). Kwestie van te vroeg pieken, aangezien in 1991 alleen een verdwaalde celeb aan botox deed. Momenteel verkoopt Allergan wereldwijd ongeveer $ 2,4 miljard aan Botox per jaar.

Furrow op Instagram