arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Mefisto-look

Botox wordt er vaak van beschuldigd dat het ervoor zorgt je geen emoties meer kunt vertonen, maar het tegenovergestelde is ook waar. Zo kan hij er namelijk ook voor zorgen dat je altijd verbaasd kijkt. Dit wordt ook wel de Mefisto-look genoemd.

De Mefisto-look is herkenbaar aan wenkbrauwen die constant omhoog staan, waardoor je 24 uur per dag verbaasd kijkt.

Het kan zijn dat je deze blik van nature hebt (lees: Jack Nickelson), maar meestal wordt de Mefisto-look veroorzaakt door een cosmetisch arts.

jack-nickelson-wenkbrauwen

Wenkbrauwen Jack Nickelson

Zo staan de wenkbrauwen van Gerard Joling, maar ook die van de ‘hotter than my daughter’-styliste Manon Meijers ineens een stuk hoger dan toen ze nog geen botox gebruikten.

Deze Mefisto-look is het gevolg van een botoxbehandeling van de fronsrimpel of de voorhoofdsrimpels waarbij de cosmetisch arts te hoog geprikt heeft.

Bijvoorbeeld: bij de behandeling van de fronsrimpel is het zaak om de botox dicht bij de spieren rondom de wenkbrauwen te plaatsen. Dit is niet helemaal zonder risico en de Mefisto-look ontstaat meestal uit angst om een hangend ooglid te voorkomen.

gerard-joling-wenkbrauwen

Wenkbrauwen Gerard Joling

Even een korte biologieles: als de botox te hoog geplaatst wordt, zakt de hele frontalisspier iets naar beneden. Dit is een vrij grote spier en het gedeelte aan de zijkant dat nog wel werkt, gaat ter compensatie juist harder werken en neemt in de strijd de zijkant van de wenkbrauwen mee omhoog. Met de Mefisto-look als gevolg.

Toch betekent het niet dat als je wenkbrauwen eenmaal de hoogte in zijn gegaan, dat je komende maanden verbaasd kijkend door het leven hoeft te gaan. De Mefisto-look is namelijk redelijk simpel te verhelpen.

Door een minimale hoeveelheid botox aan de zijkant van je wenkbrauwen te spuiten, is de kans groot dat je wenkbrauwen daarna weer naar beneden zakken. Met een kleine kanttekening: het zal nooit zo mooi worden als de botox in eerste instantie op de juiste plaats geprikt zou zijn.

 

Furrow op Instagram