arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
make-up-na-fillers

Make-up na botox of fillerbehandeling?

Make-up na botox of fillerbehandeling?

Ben je tijdens je lunchpauze even snel naar de kliniek gerend om je botox te laten bijwerken of heb je je neuslippen-plooi te laten behandelen met fillers en zit je met een aantal minuscule rode puntjes opgescheept, dan heb je waarschijnlijk de neiging om deze meteen te camoufleren (lees: bergen concealer en foundation). Toch zul je echt even met make-up moeten wachten na een botox- of fillerbehandeling.

Stephan Marks: “Officieel houden wij in onze kliniek 4 uur aan om geen make-up te gebruiken na een botoxbehandeling en voor fillers adviseren we zelfs om 12 uur niets te doen. Voor beide behandelingen geldt dat er door make-up te gebruiken een verhoogde kans bestaat op een infectie en die wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.”

make-up-na-botox

Make-up (ook minerale make-up) zit helaas vol met bacteriën. Daar heb je normaal gesproken geen last van, maar ga je net na de behandeling eventuele rode vlekjes camoufleren met een concealer of een foundation, dan vergroot je de kans op een infectie. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.”

“Bij botox is de kans op een infectie eigenlijk verwaarloosbaar, maar bij fillers gebruik ik standaard Fucidincrème. Dit is een antibacteriële crème die alle bacteriën doodt, waardoor de kans op een infectie gelijk een stuk kleiner is.”

make-up-na-botoxbehandeling

Maar niet alleen een eventuele infectie speelt een rol, ook het verplaatsen van de botox of fillers is één van de redenen waarom je geen make-up mag gebruiken. Stephan: “Vooral de eerste uren na de behandeling is het belangrijk om zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Door druk uit te oefenen kun je bijvoorbeeld de botox verplaatsen, waardoor je het risico op bijwerkingen, zoals een hangend ooglid vergroot. En ook voor fillers geldt dat het beter is om het behandelde gebied even met rust te laten. Natuurlijk kun je met argumenten aankomen dat je het heel voorzichtig aanbrengt, maar uiteindelijk is het toch het allerbeste om gewoon even helemaal niets te gebruiken.”

make-up-botoxbehandeling

Zelfs het gebruik van zonnebrandcrème wordt afgeraden. “Hiervoor geldt ook dat gebruik ervan de kans op een infectie vergroot. Het beste is dus om na een behandeling gewoon even niks te doen en binnen te blijven. Meestal zijn de wondjes van een botox- of fillerbehandeling trouwens zo klein dat camouflage niet echt nodig is, omdat ze bijna niet zichtbaar zijn.

 

 

Furrow op Instagram