arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Maakt botox juist ongelukkig?

Maakt botox je ongelukkig?

Maakt botox juist ongelukkig?

Ik moet bekennen dat ik dolgelukkig word van de gedachte dat botox mijn rimpels laat verdwijnen, maar uit onderzoek van de Cardiff University blijkt dat botox je ook ongelukkiger kan maken en in het uiterste geval zelfs tot een depressie kan leiden.

Botox is nog steeds één van de meest populaire rimpelbehandelingen en voorkomt nieuwe rimpels door spieren in het gezicht tijdelijk lam te leggen. Zo zorgt botox in de fronsrimpel ervoor dat je niet meer kan fronsen en botox rondom je ogen gaat nieuwe lachrimpels tegen, maar dat is juist wat een depressie kan veroorzaken. Als je te veel botox gebruikt bestaat de kans dat je niet meer voluit kan lachen.

Lachen is niet alleen goed tegen stress, je wordt er ook echt blij van. Tijdens het lachen maakt je lichaam endorfine aan, een hormoon dat pijn vermindert en ontspannend werkt. Niet voor niets wordt endorfine ook wel het ‘blije hormoon’ genoemd. Maar er wordt tijdens het lachen ook serotonine en dopamine aangemaakt, die beide als antidepressiva in het lichaam fungeren. Daarnaast is lachen de manier om een liquid facelift te voorkomen, want de spieren die je gebruikt om te glimlachen liften ook je gezicht, waardoor je verzakkingen en hamsterwangen tegen kunt houden.

Belangrijk dus om niet te veel botox te gebruiken en misschien is het een goed idee om alleen je fronsrimpel met botox te behandelen. Want als je alleen die zone met botox behandelt, word je juist gelukkiger. Omdat je niet meer kan fronsen en je dus automatisch minder zorgelijk gaat kijken, word je hier dus juist weer vrolijker van.

Volgens de universiteit is er zelfs bewijs dat als je alleen je fronsrimpel behandelt je intelligenter overkomt, omdat je moeite hebt met verbaasd kijken. Ik word spontaan blij, want ik heb eindelijk een excuus gevonden voor botox in mijn fronsrimpel.

 

Furrow op Instagram