arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
kun-je-te-oud-zijn-voor-botox-5

Kun je te oud zijn voor botox?

Er is nogal wat kritiek op vrouwen die op hun twintigste al hun niet-rimpels preventief laten behandelen met botox. Er is in principe geen minimumleeftijd voor botox, maar is er dan wel een maximumleeftijd? Dat je zo veel rimpels hebt, dat een botoxbehandeling eigenlijk niet geschikt is?

Kun je te oud zijn voor botox?

De meeste mensen denken pas aan botox als de eerste rimpel zich aangediend heeft en vaak duurt het dan nog jaren voordat ze de stap richting een kliniek hebben genomen om hun rimpels daadwerkelijk te laten behandelen met het neurotoxische gif. Toch is het wel belangrijk dat je niet te lang wacht, want je kunt namelijk ook echt te oud zijn voor botox.

Een rimpel is letterlijk een kreukel in het gezicht. Naarmate je ouder wordt, worden je spieren steeds sterker. Omdat je je spieren steeds vaker en dieper aanspant ‘verkreukel’ je de huid steeds meer. Hierdoor wordt een rimpel na een aantal jaren officieel een litteken en dat is het moment dat botox alleen niet meer genoeg is. Oeps.

kun-je-te-oud-zijn-voor-botox-3

Je kunt jouw rimpel het beste vergelijken met een blouse. Zodra een blouse uit de was komt, zit hij onder de kreukels en zul je aan de slag moeten met een strijkijzer om je blouse weer mooi glad te krijgen. Helaas is het zo dat als je de blouse te lang in de wasmand hebt laten zitten, de kreukels er niet zo makkelijk meer uitgaan. Dan heb je een plantenspuit nodig of moet je extra heet strijken om je blouse weer kreukvrij te krijgen.

Je moet botox zien als het strijkijzer. Zodra de eerste rimpel verschijnt, kun je deze zonder problemen gladstrijken met botox. Maar als je rimpel er al heel lang zit, is botox alleen niet meer genoeg. Botox vult rimpels namelijk niet op en verlamt alleen de spieren. Door de botox kunnen je spieren niet meer samentrekken en krijgt de huid rust. Als de rimpel nog geen definitief litteken is, verdwijnt hij vanzelf binnen een aantal weken na de botoxbehandeling.

kun-je-te-oud-zijn-voor-botox-2

Als je te laat bent, is botox alleen niet voldoende. Dan zul je een plantenspuit (lees: filler) moeten gebruiken om je rimpels glad te strijken. Als dit het geval is, zal jouw rimpel in twee stappen behandeld worden. Eerst worden de spieren verlamd met botox en een aantal weken daarna zul je weer naar de kliniek moeten om de rimpel op te vullen met een filler.

Ondanks dat je dus echt te oud kunt zijn voor botox, is het wel onzin en zonde van je geld om voor je 25ste rimpels preventief te voorkomen. Toch moet je dus niet te lang wachten, er zijn rimpels die krijg je er met het beste stoomstrijkijzer niet meer uit.

Furrow op Instagram