arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-knarsetanden-1

Knarsetanden behandelen met botox

Als je soms een keertje wakker wordt met gespannen kaken, dan is er niet echt een reden om op stel en sprong naar de kliniek te rennen, maar als zelfs bitjes tegen knarsetanden niet meer helpen, dan kan botox wel uitkomst bieden.

Iedereen doet het weleens: knarsetanden. Vooral in wat drukkere periodes, of als je stress hebt kan het gebeuren dat je ’s ochtends met stijve kaken wakker wordt. Op zich is het redelijk onschuldig, behalve als je het te vaak doet. Dan kan het slijtage van je tanden, kapotte kiezen, stijve kaken, migraine of een overmatige groei van de kaakspieren tot gevolg hebben.

Meestal wordt er een bitje voorgeschreven, maar je kunt ook bij steeds meer tandartsen en cosmetisch artsen terecht voor botox als het om het verminderen van knarsetanden gaat.

knarsetanden-2

Botox knarsetanden

Door een kleine hoeveelheid botox in de musculus masseter (lees: kauwspier) te injecteren, maak je deze spier een minder stuk krachtig, waardoor de kans groot is dat je binnen een week van het knarsetanden verlost bent.

Botox rondom de mond is niet altijd zonder risico. Toch hoef je je bij de behandeling van knarsetanden geen zorgen te maken dat je ineens je eten niet meer kunt kauwen. Botox zorgt er alleen voor dat de spanning in de spier wordt verminderd en dit heeft alleen invloed op het knarsetanden.

knarsetanden-botox

Nadeel van deze behandeling is dat de kans bestaat dat je gezicht er iets smaller van wordt. Voor de meeste vrouwen is dit vaak geen probleem, maar voor mannen kan het een reden zijn om wat minder enthousiast te zijn.

Vanwege deze bijwerking wordt deze behandeling in Azië soms ook gebruikt als er helemaal geen sprake is van knarsetanden, maar de wens er is om het gezicht ovaler iets te maken.

Het kan trouwens wel zijn dat je last krijgt van een droge mond, aangezien er een minimale kans is dat de behandeling van invloed is op de speekselproductie.

botox-knarsetanden

Kosten botox knarsetanden

Voor de behandeling van knarsetanden zijn 20 eenheden meestal genoeg. Voor 195 euro ben je gemiddeld 4-5 maanden van het knarsetanden verlost.

Voor meer informatie over het behandelen van knarsetanden kun je terecht op de website van Lassus Kliniek.

Furrow op Instagram