arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox gezicht

Kan botox de vorm van je gezicht veranderen?

Ik wil graag botox, maar ben bang dat door deze behandeling de vorm van mijn gezicht verandert. Kan dat?

Esthetisch arts Stephan Marks: "In principe kan elke botoxbehandeling een subtiele verandering met zich meebrengen, maar het is niet de bedoeling dat de vorm van je gezicht verandert, tenzij je daar bewust voor kiest."
Zo kun je door botox in de kauwspier (musculus masseter) te injecteren voor een versmalling van je kaaklijn zorgen. "Sterk ontwikkelde kauwspieren, van nature of vanwege overmatig aanspannen kunnen voor een rechthoekig gezicht zorgen."

Met behulp van ongeveer 25 eenheden botox kun je ervoor zorgen dat deze kauwspier zich ontspant en voor een versmalling van je gezicht zorgt. "Als je ervoor zorgt dat deze spier minder actief wordt, zal hij na verloop van tijd in volume afnemen. Nadeel is dat je er een paar maanden geduld voor zult moet hebben, aangezien het een langdurig proces is."

Wil je het resultaat behouden, dan zul je deze behandeling ook regelmatig moeten herhalen. "Wil je dat de grootte van de kauwspier afneemt, dan zul je echt moeten voorkomen dat hij zich (overmatig) kan samentrekken. Dat betekent dat je in het begin deze behandeling minimaal elke 3-4 maanden opnieuw zult moeten uitvoeren."

Wenkbrauwlift

Ook botox rond de wenkbrauwen kan de vorm van je gezicht enigszins veranderen: "Het gaat hier wel om een subtiele correctie, maar door kleine hoeveelheden botox rond je wenkbrauwen te injecteren, kun je een open blik creëren."

Botox aan de onderkant van je wenkbrauwen, zorgt ervoor dat ze iets omhooggaan: "Als je de spieren behandelt die normaal gesproken je wenkbrauwen enigszins naar beneden trekken, zorg je automatisch voor een wenkbrauwlift. Vaak heeft botox rond de kraaienpootjes of in je frons ook dat gewenste effect."

Fillers

Toch zijn het meestal de fillers die voor een verandering van de vorm van je gezicht zorgen: "Fillers in je slapen, maar ook rond je kaken en de liquid facelift kunnen soms echt bepalend zijn voor hoe je eruitziet."

Furrow op Instagram