arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jaw Slimming

Jaw Slimming

Eén van de bijwerkingen van botox bij knarsetanden is dat er bij (te) veel en (te) langdurig gebruik, je gezicht smaller kan worden. Maar dat is soms ook precies de bedoeling. Esthetisch arts Stephan Marks: "Jaw Slimming komt eigenlijk op hetzelfde neer: je spuit de botox in dezelfde spier als bij knarsetanden, maar het wordt nu voor een ander doeleinde gebruikt, namelijk om je gezicht meer een V-vorm te geven."

Jaw Slimming

Heb je een vierkant gezicht of wil je graag iets meer vorm aan je kaaklijn geven, dan is Jaw Slimming dé oplossing: "Met behulp van botox verminder je de activiteit van de musculus masseter, oftewel de kauwspier, waardoor je gezicht (iets) ovaler wordt." Deze behandeling is dan ook met name populair bij vrouwen: "Bij mannen is een krachtige kaaklijn of vierkant gezicht vaak gewenst, terwijl vrouwen toch vaak de voorkeur geven aan een V-vorm."

Jaw Slimming gaat niet over één dag ijs: "Als je doel is om tandenknarsen te verminderen dan heb je binnen twee weken resultaat, maar wil je je kaaklijn versmallen dan zul je geduld moeten hebben. Door de kauwspier te verslappen zorg je ervoor dat hij inactief wordt en zal hij binnen een aantal maanden waarschijnlijk in volume afnemen. Nogmaals: het is een langzaam proces."

En Jaw Slimming is niet goedkoop. "Hou rekening met ongeveer 25 eenheden botox per kant, dus ongeveer 2 regio's. De prijs per zone verschilt per kliniek, maar gemiddeld betaal je 350 euro voor deze behandeling." Waarbij het ook nog eens belangrijk is dat je regelmatig teruggaat voor een touch-up: "Je hebt je kauwspier gewoon nodig, maar je zult wel moeten voorkomen dat hij te actief wordt, waardoor hij weer in volume toeneemt."

Alternatief Jaw Slimming

Toch is er geen echt alternatief voor Jaw Slimming. "Je kin opvullen met fillers is een mogelijkheid, hiermee geef je ook meer vorm aan je gezicht. Maar om teleurstelling achteraf te voorkomen: je creëert er geen V-vorm mee." Hetzelfde geldt voor het opvullen van je jukbeenderen. "Je gezicht kan soms ook vierkant ogen als er sprake is van volumeverlies rond je jukbeenderen. Door die zone met fillers op te vullen krijg je ook een V-Vorming effect."

Even een positieve noot, de kans op bijwerkingen bij Jaw Slimming is niet groot. "Het is geen riskante behandeling. Er bestaat een mogelijkheid dat je mondhoek gaat hangen, maar dan moet je het als arts wel erg bont maken. Of enorm veel pech hebben."

Furrow op Instagram