arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ik-wil-geen-botox-4

Ik wil geen botox

Het lijkt wel alsof je er tegenwoordig bijna niet meer omheen kan: botox domineert het straatbeeld. Maar wat nu als je met een vergrootglas je rimpels aan het bekijken bent en denkt: ‘ik wil geen botox‘. Met dit lijstje lukt het je misschien om onder botox uit te komen:

Gezichtsoefeningen

Vergeet je wekelijkse bodypump-les, laat de droom van een eventuele sixpack achterwege en verplaats al je energie naar je gezicht. Gezichtsoefeningen tegen rimpels worden gezien als hét alternatief voor botox.

Je gezicht bestaat uit maar liefst 60 verschillende spieren. Door 5 minuten per dag een face work out te doen verminderen niet alleen rimpels, maar verstevig je tegelijkertijd ook je wangen. Het vraagt wel om geduld en doorzettingsvermogen, maar als je het trouw doet zouden gezichtsoefeningen zelfs meer resultaat kunnen geven dan een facelift.

ik-wil-geen-botox-2

Voorkom emotie

Voorkomen is beter dan genezen en rimpels die er eenmaal zitten, krijg je maar moeilijk weg. Het zijn vooral emoties die voor de gevreesde rimpels zorgen. Er zit dus niets anders op dan zo veel mogelijk conflicten (lees: boze blik), moeilijke situaties (lees: voorhoofdsrimpels) of gezellige avondjes uit (lees: kraaienpootjes) te vermijden. Mocht je je een kluizenaar voelen, bedenk dan dat de slappe lach minimaal voor 3 nieuwe kraaienpootjes zorgt.

Leesbril

Het is allesbehalve sexy, maar een goede leesbril kan je een bezoek aan de cosmetisch arts besparen. Door het aanspannen van je ogen of net iets te geconcentreerd kijken gebruik je telkens dezelfde gezichtsspieren en hierdoor ontstaan fijne lijntjes, kraaienpootjes of een diepe fronsrimpel. Dit is simpel te voorkomen door wat vaker een leesbril op te zetten. En een bijkomend voordeel is dat je achter het montuur van de leesbril ook vaak een hoop fijne lijntjes kunt verbergen.

ik-wil-geen-botox

Rimpelontspannende crème

Als je je huid goed hydrateert, is de kans groot dat je met een stuk minder rimpels door het leven gaat dan wanneer je een droge huid hebt. Smeren dus. Als je dan ook nog eens een gezichtscrème gebruikt met het rimpelontspannende ingrediënt myoxinol, heeft botox (voorlopig) helemaal het nakijken.

Myoxinol is een plantaardig peptide met botoxachtige werking. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de huid ‘rust krijgt’ en voorkomt op deze manier dynamische rimpels. Voor een rimpelontspannende crème geldt wel dat je er bergen van nodig hebt als je hetzelfde resultaat wilt bereiken als met botox.

Mocht dit allemaal niet helpen, dan zit er trouwens maar één ding op: botox.

 

Furrow op Instagram