arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ik-gebruik-botox

Ik gebruik botox, ssstttt.

Ik gebruik botox, ssstttt.

Waarom is het eigenlijk ‘not done‘ om te zeggen dat je botox, fillers of een laserbehandeling gebruikt om van je rimpels af te komen? Waarom kan je wel gewoon vertellen dat je naar de kapper bent geweest om je grijze haren te laten verven, maar niet vol trots vertellen: ‘ik gebruik botox’ en dat je vorige week nog naar de cosmetisch arts bent geweest om je rimpels te laten behandelen?

Ik ben een blondine, alleen weet mijn haar dat niet. Van nature heeft mijn haar een supersaaie peper-en zoutkleur. Daarnaast heb ik ook nog eens 5 grijze haren, ze zitten helaas alle 5 bij elkaar en daarom vormen ze samen een grijze lok. Iedere 2 maanden ga ik dus naar de kapper om mijn haar te laten verven. Weg met die grijze haren. Niemand die dat gek vindt of daar raar van opkijkt. Maar als ik vertel dat ik me stoor aan de rimpels in mijn gezicht en daar iets aan wil laten doen, dan roept iedereen “nee, niet doen! Dat hoort bij het ouder worden.”

Hoezo horen rimpels in je gezicht wel bij ouder worden en grijze haren niet?! Want als je er goed over nadenkt, is het allebei hetzelfde. Botox was tot een aantal jaar geleden alleen weggelegd voor filmsterren en BN’ers, vanwege de hoge kosten voor een behandeling. Nu zijn botox en fillers voor iedereen betaalbaar en kan iedereen naar de plastisch chirurg voor een rimpelbehandeling. Omdat het makkelijk te betalen is, laten nu ook steeds meer mensen iets aan hun gezicht doen.

Linda de Mol komt er in haar blad LINDA. openlijk voor uit dat ze botox gebruikt en ook filmsterren zoals Kylie Minoque en Nicole Kidman geven steeds vaker toe dat ze in het verleden botox hebben gebruikt. Nog steeds is er een gevoel van schaamte als je vertelt dat je onzeker bent over je rimpels en er iets aan hebt laten doen. Misschien moet ik het voorbeeld van Linda de Mol volgen en zeggen: IK WIL VAN MIJN RIMPELS AF. Ik vind het heus niet erg om boven de 30 te zijn, alleen wil ik eruit blijven zien als 25.

Waarschijnlijk is een botoxinjectie over 10 jaar net zo normaal als een bezoek aan de kapper. Tot die tijd doen we er gewoon allemaal lekker geheimzinning over en kunnen we nog steeds niet vol trots roepen: “Ik gebruik botox!

Furrow op Instagram