arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
hoofdpijn-na-botox-1

Hoofdpijn na botox

Hoofdpijn na botox

Droge ogen, misselijkheid, een blauwe plek maar ook hoofdpijn kan één van de bijwerkingen zijn waarmee je te maken kan krijgen net na een botoxbehandeling. Hoewel botox ook wordt gebruikt om migraine te verminderen, kan het dus ook juist voorkomen dat je last hebt van hoofdpijn na botox.

Ongeveer 1 tot 10% heeft net na een botoxbehandeling last van hoofdpijn. Het komt niet alleen voor bij cosmetische ingrepen, maar ook bij medische behandeling, waarbij grote hoeveelheden botox worden gebruikt.

Het is alleen lastig te bepalen hoe deze bijwerking precies ontstaat. Soms gaat de hoofdpijn namelijk ook gepaard met een stijf gevoel en dan kan het gekneusde gevoel goed verklaard worden door het feit dat er toch met een naald in je spieren wordt geprikt. Het is een vorm van ‘spierpijn’ en hetzelfde gevoel dat je kan hebben na bijvoorbeeld een vaccinatie in je arm.

hoofdpijn-na-botox-2

Hoofdpijn na botox

En de hoofdpijn kan natuurlijk ook heel makkelijk het gevolg zijn van stress. De vooroordelen over botox (lees: gif) kunnen voor een hoop spanning zorgen en het is niet ondenkbaar dat je je stiekem toch zorgen maakt over de behandeling. Vooral als je nog nooit botox hebt gebruikt en je geen idee hebt wat je kunt verwachten, is het niet zo gek dat je na de behandeling met een bonkend hoofd de kliniek verlaat.

Hoofdpijn komt trouwens ook voor bij degenen die al jaren botox gebruiken. Laten we eerlijk zijn: een naald in je gezicht is ook voor de botox-gevorderden niet altijd een pretje. De angst voor naalden kan voor een zwaar gevoel in je hoofd zorgen.

En zelfs de ontlading achteraf, als alles goed is gegaan en de behandeling enorm mee is gevallen, kan hoofdpijn met zich meebrengen.

hoofdpijn-na-botox-3

Hoofdpijn na botox

Toch is hoofdpijn na botox één van de bijwerkingen waarover je je in prinicpe geen zorgen hoeft te maken. De pijn is meestal binnen een aantal dagen verdwenen en is ondertussen heel makkelijk te bestrijden met een pijnstiller.

Furrow op Instagram