arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox-prijzen

Hoe kunnen de prijzen voor botox zo verschillend zijn?

De prijs voor een botoxbehandeling scheelt soms wel 100 euro per regio. Hoe kan het verschil zo groot zijn?

Esthetisch arts Stephan Marks: “De prijs van een botoxbehandeling wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de hoeveelheid botox die gebruikt wordt."
En laten het aantal eenheden nu juist iets zijn wat lastig te controleren is. “De gemiddelde prijs van botox per regio ligt rond de 200 euro. Het is inderdaad moeilijk om te bepalen hoeveel botox er daadwerkelijk gebruikt wordt. Als een kliniek een lager tarief vraagt, dan zou het kunnen zijn dat er inderdaad minder eenheden per regio gebruikt worden."

Aangezien het moeilijk controleerbaar is, is het vooral een kwestie van vertrouwen: "Je kunt je als arts houden aan de eenheden die standaard geadviseerd worden, maar je kunt ook net even iets zuiniger zijn. Dat heeft niets te maken met het eventueel verdunnen van botox wat ook weleens gesuggereerd wordt, want het ligt meer voor de hand om gewoon minder eenheden te gebruiken. Bijvoorbeeld 15 eenheden per regio, terwijl er standaard 20 eenheden geadviseerd worden."

Een geavanceerd computersysteem voor het beschermen van gegevens, een werkster die dagelijks de kliniek grondig schoonmaakt en het gebruik van kwaliteitsproducten (naalden en zoutoplossing) zijn wel van invloed op de prijs van botox. "Links- of rechtsom moeten die kosten natuurlijk ergens van betaald worden. Het hoeft alleen niet te betekenen dat als een kliniek de veiligheid en comfort hoog in het vaandel heeft staan, dat de tarieven gelijk hoger liggen. Het is wel zo dat eventuele hoge overheadkosten natuurlijk wel altijd ten koste van de winst gaan."

Gordijnen

Het is in ieder geval niet de bedoeling dat de gordijnen worden doorberekend in de prijs: "Als een kliniek op een A-locatie gevestigd is, een dure inrichting heeft of gebruikmaakt van de beste producten, dan hoeft de behandeling niet per se duurder te zijn."

Botox, Azzalure of Bocouture

En dan is er nog het merk Botox dat voor het prijsverschil kan zorgen. Er zijn in Nederland drie geregistreerde merken botox. Als de prijs van een behandeling heel laag is, dan kan het zijn dat de desbetreffende kliniek gebruikmaakt van niet-geregistreerde botox, wat betekent dat de effectiviteit en veiligheid ervan onzeker is. Wil je er zeker van zijn dat de botox die gebruikt wordt kwalitatief goed is, kies dan voor een kliniek die Botox, Azzalure of Bocouture gebruikt.”

Prijs botox

Ook het consult is van invloed op de prijs: "Tijd is geld. Er zijn klinieken die op een dag meer dan 50 behandelingen uitvoeren. Als er überhaupt sprake is van een consult, dan wordt hiervoor maximaal 15 minuten gepland. Uiteindelijk moet een (te) lage prijs op één of andere manier terugverdiend worden. Het is fijn als je in de rij van de supermarkt snel aan de beurt bent, maar de vraag is of dit ook geldt voor een botoxbehandeling."

Ook in de service en het aanbieden van eventuele nazorg kan een verklaring voor het prijsverschil zijn. “Is de touch-up bij de prijs inbegrepen? Wat gebeurt er als je geen resultaat van de behandeling hebt en blijkt dat er toch meer botox nodig is?
Zolang er niks misgaat, is er vaak niks aan de hand. En je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar het is verstandig om van tevoren te informeren wie de rekening betaalt als blijkt dat je achteraf niet tevreden bent."

Furrow op Instagram