arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Hoe kan je zien of iemand botox gebruikt?

Oeps...

Botox is hip and happening, maar nog steeds zijn er maar weinig vrouwen die toegeven dat ze daadwerkelijk botox gebruiken. Sterren als Kylie Minoque, Kim Kardashian en zelfs Nicole Kidman ontkennen allemaal dat ze de injectable gebruiken voor hun rimpels. Bijna geen enkele rimpelbehandeling kan onopgemerkt blijven en ook een botoxinjectie laat zijn sporen achter:

Signalen botox

Natuurlijk is de kans groot dat iemand die net een kliniek uitloopt met een grote zwarte zonnebril op, dat hij/zij net een botoxbehandeling heeft gehad. Maar ook de uren na de behandeling, laat de injectienaald kleine tekentjes op het gezicht achter. Als je net een botoxinjectie hebt gehad dan kan je op de plekken waar net met een naald botox in is gespoten kleine, rode vlekjes zien. Deze zitten meestal rond de ogen, fronsrimpel, voorhoofd en de mond. Dit zijn immers de meest voorkomende gebieden voor een behandeling met botox. Vooral de eerste paar uren na een botoxinjectie is de kans groot dat de huid een reactie geeft op de behandeling.

Mocht je twijfelen of iemand botox gebruikt om de fronsrimpels en andere rimpels in het voorhoofd te maskeren, vraag die persoon dan of hij/haar wil fronsen of de wenkbrauwen wil optrekken. De meeste mensen die botox gebruiken kunnen niet meer fronsen of hun wenkbrauwen omhoog doen. De zijkant van de wenkbrauw gaat nog wel omhoog, maar niet meer in het midden.

Geen rimpels

Je kunt natuurlijk altijd met een loep iemands gezicht bestuderen op de kleine signalen van botox, maar het meest voor de hand liggend signaal van botoxgebruik is toch wel dat mensen van 35 en ouder geen rimpels hebben. Daarnaast kun je het vaak wel zien dat er ‘iets’ veranderd is aan iemands gezicht. Ziet jouw buurvrouw er ineens helemaal uitgeslapen uit? Is er zelfs na een korte nacht geen rimpel te bespeuren? Botox it is.

Ook een opvallende gladde huid rondom de ogen is een teken van botoxgebruik. De meeste vrouwen hebben namelijk vanaf hun 25ste al last van kraaienpootjes. Geen kraaienpootje meer te bekennen? Ik zou maar eens aan botox denken.

Mensen die net een rimpelbehandeling hebben gehad zijn vaak een stuk zelfverzekerder. Botox maakt je na één behandeling namelijk al minimaal 5 jaar jonger. Dan zorgt vanzelf voor een enorme boost van je zelfvertrouwen. Een rimpelbehandeling wordt ook vaak gecombineerd met een bezoek aan de kapper, pedicure en nieuwe kleding.

Mocht jouw buurvrouw er ineens fan-tas-tisch bijlopen, terwijl ze vorige week nog als een slons in haar joggingsbroek en uggs door de buurt sjokte: ik zeg botox.

Furrow op Instagram