arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Help-mijn-botox-werkt-niet-Bocouture

Help, mijn Botox werkt niet

Mijn fronsrimpel wordt spontaan dieper van de gedachte dat het mij zou overkomen, maar bij een aantal mensen heeft Botox geen enkel effect. Daar kun je nog zo veel botulinetoxine inspuiten, maar de spieren blijven gewoon werken. Oeps.

In een potje Botox (dit is namelijk een merknaam) zit namelijk niet alleen Botuline Toxine type A, maar ook een beetje eiwitten. En het zijn die eiwitten die ervoor zouden kunnen zorgen dat de Botox soms niet werkt.

Botox wordt door bacteriën geproduceerd en het bijproduct hiervan is eiwit. Tegen de eiwitten kan je lichaam antistoffen aanmaken en dan bestaat de mogelijkheid dat de Botox minder effectief is. Ik zou er spontaan nieuwe rimpels van krijgen. En het gekke is dat je immuunsysteem het neurotoxische gif vaak wel accepteert, maar de eiwitten juist de kans vergroten op een immunologische reactie (lees: het werkt niet).

Help-mijn-botox-werkt-niet-3

Help, mijn botox werkt niet

Nou hoef je niet meteen in paniek te raken als je de kliniek uit loopt en je nog gewoon kunt fronsen. Botox doet er namelijk een aantal uren over voordat het door de zenuwen is opgenomen. Pas na 14 dagen heb je maximaal resultaat van jouw botoxbehandeling. Grote kans dus dat je echt nog wel een beetje kan fronsen als je de kliniek uit loopt.

Bocouture

Toch zijn er mensen bij wie Botox echt geen enkele indruk maakt. Voor die mensen zijn er misschien andere manieren om rimpels plat te leggen, bijvoorbeeld met Bocouture: Botox, maar dan zonder de eiwitten. Het doet hetzelfde als de ‘gewone’ Botox en is even effectief. Voor de rimpelexperts onder ons: het standaard aantal eenheden Botox voor de fronsrimpel is 20 en dit aantal is exact hetzelfde voor Bocouture.

Omdat Bocouture minder eiwitten bevat, is er een kleinere kans dat je er immuun voor wordt. Geen stress dus dat je voor altijd en eeuwig met een diepe fronsrimpel of kraaienpootjes door het leven moet. Ook met Bocouture loop je trouwens niet ineens rimpelloos de kliniek uit. Ook voor deze injectable geldt namelijk dat het resultaat in ieder geval een aantal dagen op zich laat wachten. Ook met Bocouture heb je na 2 weken maximaal resultaat.

Toch zijn er maar weinig mensen bij wie Botox niet aanslaat. Vooral als je net met Botox begonnen bent, is de kans minimaal dat de injectable bij jou niks doet. Pas als je veel Botox gebruikt om je rimpels te verwijderen (lees: er is in jouw gezicht geen rimpel te bespeuren) kan het zijn dat je lichaam niet meer reageert op de behandeling. Het is ook zo dat hoe vaker de behandeling met Botox, hoe groter de kans het op een gegeven moment niet meer werkt.

 

 

Furrow op Instagram