arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Having B

Having B-4

‘Having B’

’s Werelds jongste botoxgebruikster is Britney Campbell. Het inmiddels 9-jarige meisje krijgt al sinds haar achtste botoxinjecties voordat ze meedoet aan een schoonheidsverkiezing. Haar moeder, Kerry Campbell is ondertussen uit het ouderlijke gezag ontzet, nadat bekend werd dat ze de botox zelf bij haar jonge dochter toediende.

Britney Campbell is niet het enige jonge meisje in Amerika dat een botoxbehandeling krijgt: bijna 12.000 Amerikaanse meisjes ondergingen in 2009 een botoxbehandeling en dit aantal stijgt elk jaar met 15%. ‘Having B’ zoals de jongeren het noemen is hip en tieners zijn van mening dat hoe vroeger je met botox begint, hoe minder rimpels je krijgt wanneer je ouder wordt.

Having B, botox daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen

Hannah Burge is ‘having B’

Maar niet alleen in Amerika komt dit jonge botoxgebruik voor, ook Engelse tieners gebruiken botox regelmatig voor hun ‘rimpels’. De zestienjarige Hannah Burge krijgt regelmatig een botoxinjectie. Haar moeder Sarah Burge, die bekendstaat als de Human Barbie, zet net als Kerry Campbell de botox zelf in de rimpels van haar dochter. Volgens Hannah wil ze koste wat kost voorkomen dat ze er ‘oud en gerimpeld’ uitziet op haar vijfentwintigste en is ‘Having B’ ook gewoon heel normaal voor meisjes van haar leeftijd.

Hannah mag dan gewoon toestemming hebben voor botox van haar moeder, er zijn ook nog genoeg jonge meisjes die zonder medeweten van hun ouders de injectable laten injecteren. Tieners die botoxflesjes via het internet kopen en naar botoxfeestjes gaan om de behandeling uitvoeren. Ook in de populaire chatrooms ontstaan steeds meer subjects over hoe geweldig ‘Having B’ is.

Acht jaar mag dan extreem zijn, en zestien jaar nog steeds een beetje overdreven, maar botox onder jongeren komt ook in Nederland steeds meer voor. Uit steeds meer onderzoeken blijkt namelijk dat botox juist geschikt is om preventief rimpels te voorkomen. Dit zal dus steeds meer jonge meisje ertoe verleiden om steeds jonger botox te gebruiken.

De Velthuis Kliniek heeft deze week een beroep gedaan op de politiek om de minimum leeftijd voor ingrijpende cosmetische chirurgie te verhogen van 16 jaar tot 21 jaar. Maar wat vind jij? Vanaf welke leeftijd vind jij botox moet kunnen?

 

Furrow op Instagram