arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Hangende mondhoeken: Bitchy Resting Face

victoria-beckham kirsten-stewart

Victoria Beckham wordt ook wel de queen of ‘Bitchy Resting Face‘ genoemd, maar ook Kirsten Stewart heeft nogal last van dit verschijnsel. Het kenmerk van een Bitchy Resting Face (BRF) zijn hangende mondhoeken waardoor je constant boos of verdrietig kijkt, ook als daar geen enkele reden voor is.

Hangende mondhoeken

Het Bitchy Resting Face heeft niet (alleen) met ouderdom te maken, er zijn ook genoeg jonge mensen die er last van hebben. Ouderdom maakt het trouwens wel nog een stukje erger. Want het volumeverlies en de zwaartekracht waar je mee te maken hebt als je ouder wordt, doen je mondhoeken sowieso geen goed.

Maar de voornaamste reden van dit treurige gezicht vind je in de spier die van je mondhoeken richting je kaaklijn loopt. Bij een BRF is deze spier zo sterk dat hij je mondhoeken naar beneden trekt. Eén ding is zeker, hangende mondhoeken smeer je niet weg. Daar moeten harde maatregelen aan te pas komen. Botox zou botox niet zijn als het niet de ideale behandeling voor het BRF-syndroom is.

Botox rond de mond

Zodra je met botox rond je mond gaat werken, is trouwens de ervaring van je cosmetisch arts van groot belang. Botox voor gevorderden, aangezien er wat meer risico’s aan deze zone zitten dan bijvoorbeeld aan die van je fronsrimpel. Zo kan botox namelijk voor een verergering van hangende mondhoeken zorgen. Hierdoor gaat je mondhoek niet alleen nog meer hangen, maar bestaat er ook kans dat je last krijgt op bijkomend kwijl. Oeps.

maaike-dorsteen

Dat is ook de reden waarom botox nog niet zo vaak wordt gebruikt in de strijd tegen BRF. Veel cosmetisch artsen grijpen eerder naar fillers om hangende mondhoeken mee te behandelen. Zo worden er vaak fillers onder de lip geplaatst om voor volume te zorgen en zo de mondhoeken naar boven te ‘krullen’. Heb je last van een BRF en ben je toch bij de arts voor het opvullen van je lippen, kun je vragen of hij niet nog wat extra fillers in de mondhoeken wil injecteren.

Maar net als bij het Bitchy Resting Face kan een constant aanwezige fronsrimpel (lees: ik) er ook voor zorgen dat mensen denken dat je chagrijnig zorgelijk bent, zonder dat daar echt een reden voor is.

Furrow op Instagram