arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-tips-om-je-botoxbehandeling-geheim-te-houden

Geen geld voor botox?

Voor een beetje botox ben je al snel 200 euro kwijt. En dat geldt nog maar voor één zone. Heb je meerdere ‘probleemgebieden‘ dan ben je al gauw het dubbele kwijt. Heb je geen geld voor botox, fillers of laser? Dit zijn de (budget) alternatieven:

Botox

Hoe saai ook: voorkomen is beter dan genezen en dat geldt al helemaal voor je huid. Wil je niet meer dan 10 euro per maand uitgeven aan je gezicht dan is het kopen van een zonnebrandcrème de beste manier om rimpels mee te voorkomen.

Het verminderen van bestaande rimpels wordt al een stuk lastiger, aangezien je zelfs met de beste zonnebrandcrème nog niet kunt zorgen dat je de volgende ochtend ineens zonder kraaienpootjes wakker wordt.

Het samentrekken van je spieren blijft lastig te onderdrukken en een echt alternatief voor botox is er dan ook niet. Nooit meer lachen is ook zo drastisch en als je niet veel geld wilt of kunt besteden, zit er niets anders op dan ervoor zorgen dat je huid steviger wordt. Met behulp van vitamine A-zuurcrème kun je huid versterken en voorkom je dat het samentrekken van je spierenminder schade toebrengt. Ben je in het bezit van een recept, dan ben je voor deze crème ongeveer twintig euro kwijt.

Fillers

Heb je geen geld voor fillers, dan kun je je heil zoeken in bindweefselmassage om het volumeverlies in je gezicht te herstellen (of te behouden!). Maar deze behandeling is niet goedkoop.

Zelf aan de slag gaan biedt uitkomst. Het enige dat je nodig hebt, is een eetlepel. Door je gezicht dagelijks te masseren, zet je niet alleen je vetcellen aan het werk, maar zorg je tegelijkertijd voor een goede doorbloeding van je huid. Leg je de eetlepel van tevoren nog even in de koelkast of diepvries dan zorgt de kou niet alleen voor een gezonde glans, maar kun je tegelijkertijd een eventuele vochtophoping onder je ogen verminderen. Geen filler meer nodig.

Laser

Wil je je littekens verminderen, maar geef je liever je geld niet uit aan een dure laserbehandeling? Met behulp van een siliconengel herstel je het milieu in je huid waardoor de aanmaak van collageen gestimuleerd. Het duurt even voor het resultaat zichtbaar is, maar na 3 tot 6 maanden heb je kans dat je littekens een stuk minder zichtbaar zijn.

Wil je van je pigmentvlekken verlost worden zonder in de buurt te hoeven komen van een kliniek, dan biedt hydrochinoncrème uitkomst. In het geval van gebroken bloedvaatjes wordt het een ander verhaal. Voor de IPL/OPL is nog geen goedkoper alternatief gevonden en is het een kwestie van camoufleren.

En dan is er nog een gezonde levensstijl die niks kost, maar wel een gunstige invloed heeft op je huid: voldoende slaap, geen alcohol, niet roken en de juiste voeding.

Furrow op Instagram