arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
effecten-lange-termijn-botox-2

Botox, de effecten op lange termijn

Als je je rimpels laat behandelen met Botox, hoef je je in principe de komende jaren geen rimpel te breken over de effecten op lange termijn. Botox wordt al sinds 1987 voor cosmetische doeleinden gebruikt en er zijn in al die jaren bij normaal gebruik niet echt bijzondere bijwerkingen gemeld. Zo moet je je eerder druk maken over een eventuele blauwe plek die kort na de behandeling kan ontstaan dan welk effect Botox op lange termijn op je lichaam heeft.

Botox wordt wereldwijd in meer dan 85 landen gebruikt voor het verminderen van rimpels en er zijn ondertussen meer dan 30 miljoen flesjes Botox verkocht. Je kunt dus bijna met zekerheid zeggen dat de injectable redelijk veilig is, maar ondanks dat koppelt team naturel Botox het maar al te graag aan het woord ‘gif’.

effecten-lange-termijn-botox

Botox, de effecten op lange termijn

Botox wordt trouwens niet alleen gebruikt om rimpels mee te bestrijden, maar was in eerste instantie bedoeld voor medische doeleinden. Zo wordt de injectable al jaren gebruikt door oogartsen voor de behandeling van scheelzien, maar ook bij kinderen met spasmen vanaf een leeftijd van 2 jaar.

Ondanks dat bij een medische behandeling veel grotere hoeveelheden Botox gebruikt worden kun je je nog steeds wel afvragen welk risico je loopt als je Botox gebruikt voor de behandeling van rimpels. Het is bijvoorbeeld niet bekend wat de injectable met de spieren in je gezicht doet als je het de komende 25 jaar gebruikt om rimpels te verwijderen.

Er zijn namelijk geen klinische studies die dat precies onderzoeken. En het is ook niet helemaal duidelijk wat voor invloed het op je zenuwuiteinden heeft aangezien het niet bekend is waar de Botox blijft als het wordt afgebroken.

Botox, de effecten op lange termijn

Dat klinkt allemaal best eng, maar dat komt vooral doordat er geen specifiek onderzoek naar is gedaan. Er zijn namelijk genoeg ziekenhuizen die Botox voor medische behandelingen aan hun patiënten aanbevelen.

Dat zegt natuurlijk tegelijkertijd iets over de veiligheid bij een cosmetische behandeling, aangezien de eenheden Botox die daarvoor nodig zijn een stuk kleiner zijn. Wil je echt geen enkel risico lopen, dan zul je dus die rimpel gewoon moeten laten zitten..

Je kunt redelijk zorgeloos je rimpels injecteren, maar 100% zekerheid heb je in het leven nooit. Zou dat jou tegenhouden?

Furrow op Instagram