arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
botox-vistabel

Botox, Bocouture en Dysport

Mag ik een onsje Botox alstublieft?

Op dit moment zijn er 3 verschillende merken die onze rimpels van botulinetoxine voorzien: Botox, Bocouture en Dysport. Als je er niet naar vraagt, zul je in principe geen verschil zien tussen de diverse merken, alleen zijn ze allemaal net een beetje anders. De verschillen op een rij:

Botox

De allerbekendste Botox is natuurlijk Botox. Botox is namelijk officieel een merknaam. Botox wordt geleverd in een grote verpakking van 100 E, dit is voor de behandeling van medische aandoeningen. De kleine verpakkingen hebben de naam Vistabel en zijn geschikt voor de cosmetische ingrepen zoals de behandeling van verschillende soorten rimpels, maar bijvoorbeeld ook voor tandenknarsen.

Botox is eigenlijk geschikt voor elke dynamische rimpel. 20 eenheden Vistabel en je bent de komende 3-4 maanden van je fronsrimpel af. Het is trouwens ook ideaal om van overmatige transpiratie af te komen. Hier worden iets meer eenheden gebruikt, want om te zorgen dat je niet meer zweet moeten je oksels in totaal van ongeveer 100 eenheden voorzien worden.

Veel cosmetisch artsen met een eigen kliniek gebruiken Botox. Het is trouwens belangrijk dat Botox gekoeld bewaard blijft. Dat klinkt als een klein detail, maar artsen die op locatie rimpels verwijderen (lees: bij de schoonheidsspecialiste) gebruiken vaak Bocouture, omdat deze als voordeel heeft dat hij niet gekoeld hoeft te worden.

Help, mijn botox werkt niet

Bocouture

Bocouture is ook botulinetoxine, maar dan met minder eiwitten. Dit heeft als voordeel dat je er (bijna) niet immuun voor kan zijn en dat het in principe altijd werkt. En Bocouture is dus gemakkelijk te vervoeren. Er zijn namelijk ook veel cosmetisch artsen die het hele land rondreizen om rimpels te verwijderen en dan is het wel zo praktisch om niet de hele dag een koelbox te hoeven tillen.

In principe is er geen verschil tussen Botox en Bocouture, voor beide injectables geldt dat er 20 eenheden nodig zijn om de fronsrimpel plat te leggen. Net als Botox is Bocouture uitermate geschikt om kleinere gebieden te injecteren, heel subtiel en dus geweldig om natuurlijke resultaten mee te behalen.

dysport-azzalure

Dysport

En de laatste botulinetoxine is Dysport. De kleinere verpakking voor cosmetische behandeling staat bekend onder de naam Azzalure en verschilt niet veel van de andere botoxmerken.

Het aantal eenheden verschilt wel met Botox en Bocouture. Zo heb je voor je frons 50 eenheden Dysport nodig, terwijl je bij Botox maar 20 eenheden nodig hebt. Dit zie je trouwens niet terug in de prijs, maar vraagt alleen om een andere rekenmethode voor de cosmetisch arts. Net als Botox dient Dysport gekoeld vervoerd te worden en dit merk wordt dus niet vaak gebruikt door cosmetisch artsen op locatie.

Ben jij nieuwsgierig naar welke ‘Botox‘ jij hebt, vraag dan bij je volgende antirimpelbezoek aan de arts welk merk hij/zij voor jouw rimpels gebruikt.

 

Furrow op Instagram