arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Dossier Botox

Dossier Botox

“Wat stom, vergeten te vragen”… Hoe vaak komt het niet voor dat je bij de dokter bent geweest en dat je jezelf wel voor je rimpels kan slaan, omdat je zoveel dingen bent vergeten te vragen. Dat is bij een cosmetisch arts niet anders, vooral niet na de eerste botoxbehandeling. Mocht je ze vergeten zijn te vragen, dan zijn hier de antwoorden:

Hoelang duurt het voor ik iets zie van botox?

Botox is één van de allerpopulairste behandelingen tegen rimpels, maar je loopt niet gelijk rimpelloos de kliniek uit. Na 2 dagen begin je langzaam iets te zien van de behandeling, weer een dag later zie je al 60% van het uiteindelijke resultaat en na ongeveer 14 dagen zie je pas het maximale effect van de injectable. En ook de blauwe plekken die je mogelijk krijgt van de behandeling blijven meestal maar een paar dagen zitten.

Ik heb nog steeds een fronsrimpel na mijn behandeling met botox?

Een rimpel is een litteken, dus hoe langer de rimpel er daadwerkelijk zit, hoe moeilijker het is om hem volledig weg te krijgen. Zit de fronsrimpel er pas een paar jaar, dan heb je kans dat door de botox deze rimpel helemaal verdwijnt. Door de botox krijgt de huid rust en alle kans om de rimpel te herstellen. Maar trotseert een rimpel al heel lang je gezicht dan kom je er met botox alleen niet vanaf. Botox kan de rimpel verzachten, maar je krijgt de rimpel niet helemaal weg. De huid heeft namelijk wel een paar jaar nodig om een litteken te herstellen. Ben je ongeduldig, dan zul je naast botox ook fillers moeten gebruiken. Grof geschut, zeg maar. Met een filler kun je de rimpel vanuit de onderkant opvullen.

Dossier Botox-2

Hoelang duurt het voor botox is uitgewerkt?

Botox is niet permanent. Na een aantal maanden kunnen de spieren weer bewegen (en nieuwe rimpels veroorzaken!). Hoelang je iets ziet van de behandeling ligt aan de zone waar je botox gebruikt, hoe vaak je al een behandeling hebt gehad en misschien stiekem ook wel het merk botox dat gebruikt is. De kraaienpootjes zijn vaak het eerste uitgewerkt, na 10 weken zijn de eerste fijne lijntjes rondom de ogen vaak al weer een beetje zichtbaar. Rimpels op je voorhoofd komen na 3 maanden langzaam weer terug en een fronsrimpel maakt na 3-4 maanden weer een rentree tussen je wenkbrauwen.

Maar als je botox steeds vaker gebruikt, dan heb je langer resultaat van de behandeling. Als je consequent botox gebruikt dan heb je ook steeds meer plezier van één behandeling. Als je al een paar jaar botox gebruikt dan doet de fronsrimpel er (als je geluk hebt) ongeveer 6 maanden over voordat hij weer terugkomt. Vooral de fronsrimpel is hier gevoelig voor. Het hangt trouwens ook van de dosering af. Als je fan bent van baby-botox (soms omdat dat goedkoper is), dan heb je ongeveer 2-3 maanden plezier van je behandeling.

Zijn er dingen die ik kan doen zodat botox langer blijft zitten?

Het is niet zo dat als je veel lacht of fronst na een behandeling dat de botox sneller is uitgewerkt. Zodra je eenmaal botox hebt, kun je de weken daarna ongegeneerd lachen en fronsen zonder dat je daardoor nieuwe rimpels krijgt.

Wat wel belangrijk is na een botoxbehandeling, is om het eerste uur na de behandeling de spieren juist zo veel mogelijk aan te spannen, zodat de botox sneller wordt opgenomen. Net na de behandeling is het belangrijk om ieder kwartier een paar keer flink te knipogen en boos te kijken. En fronsen dus. Hoe sneller de botox wordt opgenomen, hoe minder groot de kans is dat de injectable zich gaat verplaatsen (lees: hangend ooglid).

Wat mag ik niet doen als ik botox heb?

Ook is het verboden om de eerste 6 uur na een behandeling met botox plat te gaan liggen, te sporten of alcohol te drinken, want ook hierdoor heb je kans dat de botox zich door je gezicht gaat verplaatsen. Na die 6 uur is alle botox door de zenuwen opgenomen en mag je alles weer doen.

Kan ik zomaar stoppen met botox?

Mocht de botox niet bevallen, dan kun je inderdaad gewoon stoppen. Na een aantal maanden is de botox uitgewerkt en krijg je gewoon je oude gezicht weer terug, met de bijbehorende rimpels. Vergeet niet dat je ondertussen weer een aantal maanden (en bij sommige mensen dus een aantal jaren) ouder bent geworden en dat kan vies tegenvallen. Niet zo heel gek dat botox verslavend werkt.

Furrow op Instagram