arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Botox gezicht

Dit MOET je weten, voordat je aan botox begint.

Bezint, eer gij begint. En dat geldt al helemaal voor botox, want als het er eenmaal in zit krijg je het er met geen mogelijkheid meer uit. Althans, de komende 3/4 maanden niet. Dit MOET je weten, voordat je aan botox begint.

Mag het een onsje meer zijn?

Bonusaanbiedingen zijn weggelegd voor een supermarkt, maar als je nog nooit botox gebruikt hebt is het niet verstandig om de eerste keer helemaal los te gaan. Begin daarom met één zone.

In tegenstelling tot fillers met hyaluronzuur die je met behulp van hyaluronidase weer kunt oplossen, is er tegen het eiwit van botox namelijk weinig te doen. Kan je niet wennen aan het niet bewegen van je spieren of vind je het resultaat te onnatuurlijk, dan zit er namelijk niks anders op dan wachten tot de botox weer is uitgewerkt. En dat kan weleens 3 tot 4 maanden duren en in het meest ongunstige geval zit je er wel 6 maanden mee opgescheept.

Laat je dus niet misleiden door kortingsacties of twee voor de prijs van één. Kijk eerst of je het wat vindt en dan kan je daarna altijd nog terug voor wat meer botox. Of een extra zone.

Regeren is vooruitzien

Wil je het risico op eventuele bijwerkingen van botox tot een minimum beperken, dan is het verstandig om na je behandeling geen hot yoga of tennisles te plannen. In de eerste zes uur na je botoxbehandeling mag je namelijk niet sporten, niet naar de sauna of andere 'drukverhogende activiteiten' uitvoeren. Hou daar dus rekening mee als je je afspraak plant.

Botoxlippen

Fronsrimpel = botox. Voorhoofdsrimpel = botox. Neus-lippenplooi = fillers. Lippen = fillers. Het verschil is niet altijd even duidelijk, en soms wordt er ook een combinatie gebruikt om rimpels te verminderen, maar er is een groot verschil tussen botox en fillers. Met botox behandel je de zogenoemde mimische rimpels, oftewel rimpels die ontstaan door beweging, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels.

Het gevreesde duckface wordt vaak geassocieerd met botox, maar het zijn juist fillers die voor de opgevulde lippen zorgen. Wil je volume aan je lippen toevoegen, dan moet je vooral bij botox uit de buurt blijven en voor hyaluronzuurfillers kiezen.

Kies de juiste arts

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Even van tevoren de reviews lezen op internet, uitzoeken hoe de desbetreffende kliniek de nazorg geregeld heeft (en of die er überhaupt is!) en hoe het met de reputatie van de arts is gesteld. Onthou dat het gaat om een cosmetische ingreep, waar risico's aan verbonden zitten.
En als je dan toch bezig bent, check dan gelijk welk merk botox er gebruikt wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Botox werkt preventief, maar dat betekent niet dat je het ook preventief moet gebruiken. Je begint ook niet op je dertigste met bloeddruk- of cholesterolverlagers, voor het geval dat.
Op het moment dat je je stoort aan een bepaalde rimpel hoef je pas met botox te beginnen. En zelfs dan heb je nog alle tijd om erover na te denken.

En één rimpel op je voorhoofd betekent niet dat je meteen voor drie regio's hoeft te gaan. Subtiel, weet je nog?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram