arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dit doet botox dus niet...

Dit doet botox dus niet!

Om je fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te verminderen, voor het behandelen van hangende mondhoeken, om je wenkbrauwen te liften en dan kan je ook nog migraine, overmatige transpiratie of tandenknarsen verminderen. De mogelijkheden van botox lijken eindeloos, of toch niet? Dit doet botox namelijk niet!

Lippen opvullen

Je verliest niet alleen volume op je wangen, ook je lippen worden met het verstrijken van de jaren steeds iets dunner. Opvullen dus, maar niet met botox. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Je kunt met botox je lippen iets omhoogkrullen, waardoor ze groter lijken, maar dat is met het blote oog bijna niet te zien. Het effect is minimaal. Voor het toevoegen van volume aan je lippen zul je toch echt een hyaluronzuurfiller moeten gebruiken."

Hoe je je lippen wilt opvullen is een kwestie van smaak: "Je kunt ervoor kiezen om alleen volume aan je lippen(rood) te geven, of het randje van je lippen te accentueren. Een combinatie van beide is natuurlijk ook altijd mogelijk."
Het lijntje van je lippen naar je neus (philtrum) wordt trouwens ook dunner. Door dit op te vullen, worden je lippen ook voller en steviger. ”Maar ook hier komt in principe geen botox aan te pas."

Pigmentvlekken verminderen

Zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik, acne of stress kunnen voor pigmentvlekken zorgen. "Als je deze wilt verminderen, dan is laser een optie. Een chemische peeling is een nog betere optie, maar botox is het ieder geval niet."

Botox

"Botuline Toxine is uiterst effectief in het verminderen van mimische rimpels (rimpels die ontstaan door beweging), zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels, maar tegen pigmentatie is hij niet opgewassen."

Het is zelfs zo dat een botoxbehandeling pigmentvlekken kan veroorzaken. "Het advies is om de eerste 6 uur na de behandeling niet in de zon te gaan om elk risico op hyperpigmentatie te voorkomen. Wacht in ieder geval tot alle roodheid en zwelling is verdwenen en als er de dag na de behandeling geen blauwe plek te zien is, kun je daarna weer zonder zorgen in de zon."

Huidconditie

Botox mag dan rimpels als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, hij is niet van invloed op de conditie van je huid.
"Je huidconditie wordt bepaald door je levensstijl (gezond leven), stress én natuurlijk ook door de hoeveelheid zon." En deze kan per dag verschillen. "Een nacht met iets te veel wijn en weinig slaap kan er al voor zorgen dat de conditie van je huid anders is."

Wil je de conditie van je huid verbeteren dan bereik je waarschijnlijk meer met een fruitzuurpeeling, een bindweefselmassage om de doorbloeding weer op gang te brengen en/of een verzorgend masker. "Wel of geen botox verandert daar in ieder geval niks aan."

Furrow op Instagram