arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Diepe fronsrimpel behandelen

Diepe fronsrimpel verwijderen

Ik heb mijn diepe fronsrimpel laten behandelen met botox, maar ik zie weinig resultaat. Hoe kan dit en verdwijnt hij ooit helemaal?

Esthetisch arts Stephan Marks: “Na een botoxbehandeling is er altijd wel sprake van een (kleine) verbetering, maar het kan inderdaad zo zijn dat je diepe fronsrimpel niet helemaal verdwijnt.” Kort gezegd komt het erop neer dat je eigenlijk te laat bent begonnen met botox. “Dat hoeft niet per se negatief te zijn. Zeker als je wat ouder bent, kan het juist een extra natuurlijk resultaat geven. Maar geef je er de voorkeur aan om hem toch helemaal te laten verwijderen dan is een chemische peeling of laserbehandeling de beste optie.”

Het is niet aan te raden om een filler voor een diepe fronsrimpel te gebruiken. “Het is een risicovol gebied." Er zitten rond je fronsrimpel zo veel bloedvaten dat de kans bestaat dat je één raakt, met alle gevolgen (blindheid) van dien. “En zelfs als je tijdens de behandeling zelf geen bloedvat raakt, is er na afloop ook nog de mogelijkheid dat er iets misgaat door druk op de bloedvaten van buitenaf.”

Diepe fronsrimpel verwijderen

Wil je alleen je diepe fronsrimpel verwijderen dan ligt een laserbehandeling toch het meest voor de hand. “Met een laser kun je heel gericht alleen het gebied rondom je fronsrimpel behandelen. Bij een chemische peeling wil je toch het hele gezicht behandelen, om een demarcatielijn te voorkomen.”

En meestal is de behandeling van je hele gezicht helemaal niet nodig. “Met een laserbehandeling kun je ervoor kiezen om alleen je fronsrimpel te verzachten, maar je kunt bijvoorbeeld ook je voorhoofd behandelen of je kraaienpootjes meenemen. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Je kunt het zo uitgebreid of beperkt maken als je zelf wilt.”

Toch gaat het wel altijd in combinatie met botox. “Wil je een diepe fronsrimpel verminderen, dan zul je de oorzaak (fronsen) moeten wegnemen. Met alleen laser ga je het niet redden.” Ook voor een chemische peeling geldt dat je ook nog steeds botox nodig hebt. “Bij een diepe fronsrimpel zul je de natuur een dubbel handje moeten helpen.”

Furrow op Instagram