arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
decolleterimpels-2

Decolletérimpels

Tijdens de wintermaanden kan je nog wel een coltrui dragen, maar tijdens de zomermaanden heb je weer een nieuw stuk huid om je druk over te maken: je decolleté. Helaas is het zo dat dit ‘vergeten stukje huid‘ je onbewust nog ouder kan doen lijken dan de rimpels in je gezicht. Oeps.

Je decolleté krijgt ongemerkt veel zonlicht te verduren en is daarom één van de eerste plekken waar rimpels ontstaan. Je smeert je gezicht vaak in met een goede antirimpelcrème en er is bij de meeste huishoudens ook wel een pot handcrème te vinden, toch zijn er weinig mensen die hun decolleté voorzien van een antrimpelcrème. Niet zo gek dus dat er op deze plek vaak het eerst rimpels ontstaan. En wat heb je aan een gebotoxt gezicht als je decolleté vol rimpels zit?

Statische decolletérimpels

Net als je gezicht, krijgt ook je decolleté te maken met het fenomeen zwaartekracht. Omdat de borstspier in de loop der jaren naar beneden zakt en het vet onderhuids verdwijnt, ontstaan er de zogenoemde statische decolletérimpels.

decolleterimpels

Dynamische decolletérimpels

Maar ook de spieren in je hals zorgen voor rimpels in je decolleté. Je kunt deze spieren zien als de fronsrimpels van je decolleté, omdat je continu deze zogenoemde platysmespieren aanspant. Hierdoor ontstaan ongemerkt dynamische rimpels (rimpels door beweging). Deze verticale banden hechten zich aan de ribben en trekken zo je decolleté omhoog.

Botox, fillers en een chemische peeling

En ook voor je decolleté kun je naar de Botox of fillers grijpen. Vooral Restylane Vital is populair om de rimpels in dit gebied te bestrijden. Het is zo dat je hier ook kans hebt op onderhuidse knobbeltjes, omdat de huid hier dun is. Gelukkig kun je ook met Botox het onderste gedeelte van je platysmebanden verslappen, waardoor decolletérimpels verminderen of voorkomen kunnen worden.

Toch zijn er maar weinig mensen die geld willen uitgeven aan Botox voor hun decolleté. Een simpele oplossing is door je antirimpelregime uit te breiden naar je decolleté. De huid is hier dunner en produceert in deze zone niet zoveel natuurlijke oliën als in je gezicht. Met crèmes kun je veel bereiken. Je kunt vanzelfsprekend vitamine A-zuurcrème of antirimpelcrèmes met retinol gebruiken voor dit gebied, maar hou er wel rekening mee dat je decolleté vaak gevoelig is en je dus ook hier last kan krijgen van een rode of geïrriteerde huid.

Eventuele pigmentvlekjes kun je behandelen met hydrochinon, aangevuld met een laser, maar ook met een chemische peeling kun je je huid verjongen.

En ook ZO Medical is uitermate geschikt voor de behandeling van statische decolletérimpels. Combineer de Brigthenex met de ZO Skin Health Body Emulsion en de kans is groot dat je zelfs in de winter niet aan de coltrui hoeft.

Furrow op Instagram