arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De waarheid over botox

De waarheid over botox!

Botox is in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als gifgas, maar dat wil niet meteen zeggen dat het levensgevaarlijk is. Het is tijd om feiten van fictie te onderscheiden. De waarheid over botox!

Botox is niet permanent

Om teleurstellingen te voorkomen: botox is niet permanent. Het komt weleens voor dat het resultaat van botox iets langer aanhoudt, maar het wordt altijd volledig afgebroken.

Hoe lang je plezier hebt van je behandeling is onderhevig aan een heleboel factoren (zone/eenheden). Vooral als je botox regelmatig gebruikt, hoef je de behandeling waarschijnlijk niet meer om de 3/4 maanden te herhalen.

Botox rondom je kraaienpootjes is meestal het snelst uitgewerkt. Voor je fronsrimpel en voorhoofd geldt dat het effect gemiddeld drie tot vier maanden aanhoudt en bij botox in oksels kan het wel een halfjaar duren voordat het is uitgewerkt.
Langer dan 6 maanden komt in de cosmetische geneeskunde niet tot nauwelijks voor. In alle gevallen is het resultaat tijdelijk.

Botox is niet verslavend

Botox is niet verslavend zoals alcohol of nicotine. Er zit geen verslavende stof in botox die je de schuld kunt geven dat je telkens weer naar de kliniek rent.

Botox is het meest krachtige gif ter wereld. Met dit neurologische eiwit kun je de signaaloverdracht van je zenuw naar je spier tijdelijk stilleggen.

Wel kan je voorzichtig zeggen dat het resultaat van botox verslavend werkt. In uitzonderlijke gevallen kan je spreken van een psychische verslaving, maar het gaat te ver om te zeggen dat botox verslavend is. Je ondervindt ook geen fysieke ongemakken als je geen botox gebruikt.

Nog een laatste argument om het verslavende aspect van botox de kop in te drukken: je hebt na meerdere behandelingen geen hogere dosis botox nodig voor hetzelfde resultaat. Wat dat betreft is een botoxverslaving onschuldig.

Botox is niet gevaarlijk

Botox is het meest krachtige gif ter wereld. Met dit neurologische eiwit kun je de signaaloverdracht van je zenuw naar je spier tijdelijk stilleggen. Dat klinkt gevaarlijker dan het is.

Botox wordt al sinds 1987 voor cosmetische doeleinden gebruikt en er zijn, bij normaal gebruik, niet echt bijzondere bijwerkingen gemeld.
Enige nuance is op zijn plaats, want een complicatie zoals een afhangende mondhoek is op z'n zachtst gezegd vervelend.

De meeste bijwerkingen van botox zijn tijdelijk en hangen samen met het werkingsmechanisme van het product. Oftewel: ze verdwijnen weer zodra de botox is uitgewerkt, maar in het meest ongunstige geval zit je een halfjaar aan je hangende oogleden vast. Zie boven: botox is niet permanent.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram