arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Complicaties na botox

De meest voorkomende complicaties bij botox!

Meestal gaat het goed, maar niet altijd. Dit zijn de meest voorkomende complicaties bij botox.

Hangend ooglid

Een hangend ooglid is één van de meest gevreesde complicaties van botox. Een hangend ooglid kan ontstaan als de botox boven de wenkbrauwen te diep is geïnjecteerd, waardoor de botox zich verspreidt naar de spier die je bovenste ooglid openhoudt.

Om te voorkomen dat de botox zich zich kan verplaatsen wordt het afgeraden om de eerste zes uur na de behandeling niet te gaan sporten, naar de sauna en/of onder de zonnebank te gaan. En ook 'drukverhogende activiteiten' worden net na je botoxbehandeling afgeraden.

Hoe vervelend een hangend ooglid ook is; botox is tijdelijk en deze complicatie dus ook. Meestal verdwijnt een hangend ooglid vanzelf binnen een aantal weken.

Botox rond je mond is nooit helemaal zonder risico. Bij de behandeling van rokerslijntjes, de gummy smile, afhangende mondhoeken en/of tandenknarsen kan het zijn dat je na afloop gaat kwijlen.

Kwijlen

Botox rond je mond is nooit helemaal zonder risico. Bij de behandeling van rokerslijntjes, de gummy smile, afhangende mondhoeken en/of tandenknarsen kan het zijn dat je last krijgt van extra kwijlen. Ook een openhangende mond en een scheve lach liggen op de loer.

Als bij tandenknarsen de botox te oppervlakkig wordt geïnjecteerd of in het geval van overdosering, kan het zijn dat je tijdelijk niet goed meer kan lachen of dat je mond continu openhangt.
Bovenstaande complicaties zijn uitzonderlijk én gerelateerd aan de werking van botox. Dat betekent dat ze verdwijnen zodra de botox weer is uitwerkt.

Hoofdpijn

Hoofdpijn na botox komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer 1 tot 10% krijgt te maken met deze complicatie.
Dat je aan de buitenkant niks ziet, maakt deze complicatie niet minder vervelend. Het is alleen moeilijk te bepalen wat de exacte oorzaak van de hoofdpijn is. Daarnaast kan de hoofdpijn ook gepaard gaat met een stijf gevoel.

Geen zorgen, hoofdpijn is een relatief onschuldige complicatie. De pijn en het stijve gevoel zijn meestal binnen een aantal dagen verdwenen en in de tussentijd kun je gewoon paracetamol nemen om de pijn tegen te gaan.

Hangende wenkbrauwen

Te veel botox in je voorhoofd kan ervoor zorgen dat je wenkbrauwen gaan zakken. Ook voor deze complicatie geldt dat hij meestal vanzelf minder wordt.

Botox wordt in het algemeen als veilig beschouwd. Maar mocht je na afloop te maken krijgen met één van de bovenstaande complicaties, neem dan altijd contact op met je cosmetisch arts.
Het verschilt per kliniek, maar meestal wordt er een kleine correctie uitgevoerd om de complicatie te verminderen. En bij een vervolgbehandeling is het goed om te kunnen zien wat er misgegaan is. Hierdoor kun je eventuele fouten in de toekomst voorkomen.

Furrow op Instagram