arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tranexaminezuur

De grootste cosmeticatrends voor het voorjaar 2019

Van botox tot tranexaminezuur. Dit zijn de cosmetische trends voor het voorjaar van 2019. "Botox an sich is niet meer zo spectaculair, maar het off-labelgebruik daarentegen wel. Oftewel de niet-erkende indicaties met botox."
Denk aan botox bij het verminderen van migraine, zweten en acne en het verfijnen van grove poriën. "Op cosmetisch gebied gebeurt er vrij weinig, maar er wordt wel steeds meer gekeken naar de andere mogelijkheden van botox."

Botox tegen acne, botox tegen rosacea en botox om een depressie te verminderen. "Off-label is misschien niet eens de juiste woordkeuze, aangezien de meeste indicaties zich op dit moment nog in een experimenteel stadium bevinden."

Het blijkt dat tranexaminezuurook impact heeft op melasma. Het is hét anti-pigmentmedicijn anno 2019.

Twee vliegen in je één klap: je gebruikt botox in je voorhoofd tegen rimpels en 'by the way' je poriën worden ook fijner. "Je kunt het enigszins vergelijken met de ontdekking van botox tegen rimpels. Botox werd al jaren gebruikt in de neurologie en oogheelkunde om overactieve spieren te verslappen, voordat per toeval werd ontdekt dat het middel ook rimpels doet verdwijnen. Dat geldt ook voor de meest nieuwe indicaties. Ze zijn nu misschien nog offlabel, maar dat is soms ook een kwestie van tijd."

2019

Over toeval gesproken: nieuw is de inzet van tranexaminezuur op melasma. "Tranexaminezuur wordt oorspronkelijk gebruikt bij slijmvliesbloedingen. Het medicijn heeft een impact op de bloedstolling en wordt vaak gegeven bij tandheelkundige ingrepen of overmatig vaginaal bloedverlies tijdens de menstruatie. Nu blijkt dat tranexaminezuur ook impact heeft en melasma. Het is hét anti-pigmentmedicijn anno 2019."

Dan is er ook nog de ontdekking van brimonidine-gel. "Deze gel wordt op dit moment gebruikt om de roodheid van rosacea te verminderen, maar is niet altijd even effectief. Maar om roodheid te verminderen na een IPL-behandeling is deze gel dan wel weer uitermate geschikt. De multi-inzetbaarheid van deze gel is dan ook de reden dat hij in 2019 steeds vaker zal worden voorgeschreven."

En dan is er nog de toenemende vraag naar vetreductie. "De populariteit weerspiegelt de interesse naar behandelingen voor het lichaam. Er is namelijk niet alleen veel belangstelling voor het verwijderen van vet (zonder operatie), maar de vraag naar huidverstrakking en het verminderen van cellulite neemt ook onverminderd toe."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram