arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Botoxzones

Botoxzones

Zodra je de wereld van botox betreedt, krijg je te maken met het fenomeen ‘zones’ en wordt je gezicht opeens ingedeeld in verschillende regio’s. Klinieken geven in hun prijslijst vaak de prijs per zone weer, maar wat is nou precies 1 zone botox?

botoxzones

De meeste cosmetisch artsen verdelen alleen het bovenste gedeelte van het gezicht onder in zones. Zo is de fronsrimpel 1 zone, vormen de rimpels op je voorhoofd ook 1 zone en hetzelfde geldt voor de kraaienpootjes.

Heb je dus te maken met hardnekkige rimpels in verschillende zones, dan kun je er donder op zeggen dat je meerdere zones zult moeten afrekenen.

Zone: fronsrimpel

De fronsrimpel is de zone die de meeste botox nodig heeft. Zo heeft deze rimpel gemiddeld 20-25 eenheden nodig om behandeld te worden. Bij deze zone ben je dan in ieder geval 3-4 maanden van je rimpels verlost.

zone-kraaienpootjes

Zone: kraaienpootjes

Ook de kraaienpootjes zijn goed te behandelen met botox en ze vormen dan ook gezamenlijk één zone. Per kraaienpoot ben je ongeveer tussen de 7,5 en 12,5 eenheden kwijt.

Zone: voorhoofdsrimpels

Ook het voorhoofd wordt gezien als een aparte zone. Meestal zijn er op deze plek wel een aantal diepe rimpels die om botox vragen. Per voorhoofdsrimpel gebruikt de arts gemiddeld tussen de 7,5 en 15 eenheden.

Voor 1 zone gebruikt een arts dus maximaal 25 eenheden. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om deze 25 eenheden over alle drie de zones te verdelen (lees: baby-botox). De vraag is alleen hoe effectief het is en de kans is groot dat je binnen 6 weken weer naar de kliniek moet voor een touch-up. 

Overige zones

Maar botox is niet alleen geschikt voor de bovenkant van je gezicht, ook de onderkant kan vaak wel wat hulp van de injectable gebruiken in de strijd tegen rimpels. Zo is botox ideaal voor de behandeling van je mondhoeken, bunnylines, neus, tandvleeslach en kin.

Bij deze gebieden draait het echter niet om zones of regio’s, maar wordt de prijs van de behandeling bepaald per probleem. Zo heb je voor afhangende mondhoeken meestal rond de 5-10 eenheden botox nodig. Al je al deze behandeling tegelijkertijd uitvoert, snap je dat met een beetje rekenwerk je automatisch weer sip gaat kijken van de prijs.

Gelukkig geldt ook voor botox dat hoe meer je afneemt, hoe minder je uiteindelijk per zone betaalt. De prijs voor 1 zone ligt gemiddeld tussen de 150 en 235 euro (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en aanbiedingen te vinden).

Zo betaal je bij de meeste klinieken een stuk minder voor de tweede zone en als je nog een derde zone nodig hebt, krijg je deze meestal voor een spotprijsje.

Ga jij voor 1 of meerdere zones?

Furrow op Instagram